DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Ugunsgrēkā Valmierā cieta trīs cilvēki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17.jūnija plkst. 6.30 līdz 18.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu un 23 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinoši.

Plkst. 21.29 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Valmieru, kur no dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī virtuve, kā arī mansarda un jumta konstrukcijas 35m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās aculiecinieks pa otrā stāva logu izglāba vienu iedzīvotāju, bet ugunsdzēsēji glābēji pa iekšējām kāpnēm izglāba vēl vienu cilvēku,. Abi izglābtie cilvēki bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, savukārt aculiecinieks, kurš veica glābšanas darbus pirms VUGD ierašanās, ārstniecības iestādē vērsās pats. Plkst. 23.44 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 22.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Kastrānes ielu Rīgā, kur no dzīvojamās mājas loga nāca dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,01m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku. Plkst. 23.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni, lai, piemēram, neuzmanīgas smēķēšanas vai ēdiena gatavošanas rezultātā neizceltos ugunsgrēks ar traģiskām sekām. Ir iespējams savlaicīgi parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību – ikdienā ievērojot ugunsdrošību, uzmanīgi apejoties ar uguni un uzstādot mājoklī dūmu detektoru!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, loga rāmis, koks, siena ruļļi, sadzīves mantas, elektrības stabs, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, dzīvojamā māja.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji Liepājā no vienstāvu ēkas jumta nocēla bērnu, kurš saviem spēkiem netika lejā. VUGD aicina vecākus pārrunāt ar bērniem viņu drošības jautājumus, lai bērni nekāptu uz ēku jumtiem un nestaigātu pa pamestām ēkām.

Šorīt ugunsdzēsēji glābēji no Buļļupes izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI