DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

I. Ikstena: NB8 valstīm svarīgs vienots redzējums par politiku drošības jomā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Ir būtiski, lai Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentāriešiem būtu vienots redzējums par politiku drošības jomā, kas ļaus saskaņot viedokļus pirms gaidāmās Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas (EDSO PA) sesijas Luksemburgā, pirmdien, 17.jūnijā, sacīja EDSO PA Latvijas delegācijas vadītāja Inese Ikstena.

Lai spriestu par aktuālajiem drošības izaicinājumiem mūsu reģionā un Eiropā kopumā, Saeimā šodien pulcējās EDSO PA Ziemeļvalstu un Baltijas valstu (NB8) delegāciju vadītāji un parlamentārieši.

Kā pauda I.Ikstena, NB8 sanāksmē šogad padziļināta uzmanība pievērsta drošības jautājumiem, runājot arī par citām EDSO darbības jomām. Parlamentārieši sanāksmē apsprieda tādus jautājumus kā valstu aizsardzības psiholoģiskā dimensija, drošība interneta vidē, enerģētikas drošība, cilvēktirdzniecība un klimata pārmaiņas Arktikā. Tāpat klātesošie pārrunāja gatavošanos gaidāmajai EDSO PA sesijai, kas notiks no 4. līdz 8.jūlijam Luksemburgā.

EDSO PA apvieno parlamentāriešus no 57 EDSO dalībvalstīm, un tās darbība ir balstīta trīs pīlāros. Pirmo veido politiskie un drošības jautājumi, otro - ekonomiskie jautājumi, zinātne, tehnoloģijas un vide, bet trešo - demokrātijas, cilvēktiesību un humānie jautājumi. EDSO darbība ir vērsta uz demokrātijas attīstības sekmēšanu, nostiprinot demokrātiskās institūcijas EDSO dalībvalstīs, kā arī veicinot demokrātijas standartu ievērošanu starptautiskajā sabiedrībā. EDSO arī vērtē, kā tās prasības ievēro un īsteno atsevišķās dalībvalstīs, izstrādā konfliktu novēršanas un likvidācijas mehānismus, kā arī veic vēlēšanu novērošanu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI