DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

11. novembra krastmalā tiks izrādīta R. Paula joku dziesmu programma „Viena tante teica...”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vērienīgākās līgošanas Latvijā – pasākuma „Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...” kulminācija būs Raimonda Paula joku dziesmu koncerts „Viena tante teica…”, kurā kopā ar vakara vadītājiem Valteru Krauzi un Janu Duļevsku piedalīsies solisti Ieva Kerēvica, Daumants Kalniņš, Aija Vītoliņa, Andris Ērglis, Ginta Krievkalna, Jānis Apeinis un pavadošā grupa Kristapa Krievkalna vadībā. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Programmā skanēs Raimonda Paula joku dziesmas, kas tapušas laika posmā no 1969. līdz 2015. gadam ar Ādolfa Alunāna, Jāņa Anerauda, Valda Artava, Arnolda Auziņa, Rūdolfa Blaumaņa, Jāņa Dreslera, Ārijas Elksnes, Jāņa Jurkāna, Alfrēda Krūkļa, Jāņa Petera, Guntara Rača, Imanta Ziedoņa un Jāņa Žīgura vārdiem. Koncertā iekļautas populāras un zināmas dziesmas no dziesmu cikliem „Nekal mani gredzenā”, „Pie Vecās Ziņģes”, „Teic, kur zeme tā”, „Vasara nebeigsies nekad” un „Zaļumballe”.

„Gadsimtu senās tradīcijas ir pārvērtušās līdzi laikam – mēs vairs nemazgājamies rasā, bet skrienam pliko skrējienos, neplūcam jāņuzāles pļavā, bet iepērkamies zāļu tirdziņos, staigāšana no viensētas uz viensētu ir pārvērtusies Līgo pasākumu apmeklēšanā, bet aplīgošana un apdziedāšanās – tautā populārās joku dziesmās. Aicinām ikvienu Līgo vakarā uz 11. novembra krastmalu, lai jokotos ar spožākajām un zināmākajām maestro Raimonda Paula dziesmām,” par pasākumu stāsta koncerta radošā grupa.

Koncerts „Viena tante teica...” 23. jūnijā 11. novembra krastmalā sāksies plkst. 21.00, Rīgas ugunskuru iedegšana plānota aptuveni plkst. 22.30.

Jau ziņots, ka pasākums „Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...” 11. novembra krastmalā sāksies jau plkst. 17.00. un noslēgsies reizē ar saules lēktu – plkst. 4.30.

Krastmala būs sadalīta vairākās zonās. „Zāļu placī” uz pasākuma galvenās skatuves uzstāsies arī DJ Kaspars Zaviļeiskis, kā arī grupas „Rahu The Fool”, „Labvēlīgais tips” un „Apvedceļš”.

„Malkas placī” uz pasākuma mazās skatuves muzicēs folkloras kopas „Ceiruleits” un „Kokle”, uzstāsies Rīgas danču klubs, postfolkloras grupa „Rikši”, duets „Transleiteris” un DJ Roberts Lejasmeijers.

„Ziņģu teltī” apmeklētāji varēs dzirdēt labākās Līgo svinību ziņģes, kuras izpildīs Juris Hiršs, Andris Daņiļenko un Valdis Zilveris, un līdz pat rītam notiks jautrs karaoke kopā ar solistiem Ģirtu Zebuliņu un Kristīni Timermani.

Savukārt „Amatu placī” būs pieejamas seno arodu un Jāņu tradīciju meistardarbnīcas, bet „Stiķu un pigoru placī” ikvienam būs iespēja piedalīties tautiskās stafetēs un aktivitātēs. 

11. novembra krastmalā darbosies arī vairāk nekā trīsdesmit gadatirgus tipa kafejnīcas un miestiņa teltis, kurās varēs iegādāties tradicionālos svētku ēdienus un dzērienus.

Pasākumu „Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...” atbalsta Rīgas pašvaldība, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar SIA „Ideju Institūts”.

Plašāka pasākuma programma pieejama tīmekļa vietnē: www.kultura.riga.lv

Sabiedriskais transports Rīgā 23. un 24. jūnijā būs bez maksas.

Organizatori norāda, ka visās pasākuma „Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...”norises vietās tiks veikta foto un video fiksācija, materiāli var tikt izmantoti publicēšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI