DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas uzņēmējus informē par biznesa iespējām Dienvidaustrumāzijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 14. jūnijā Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) rīkoja semināru “Biznesa iespējas Dienvidaustrumāzijā. Singapūra. Vjetnama. Indonēzija”. Seminārs tika organizēts, ievērojot jaunos tirdzniecības nolīgumus ar reģiona valstīm, uzņēmēju pieaugošo interesi par šiem tirgiem, kā arī, lai labāk sagatavotos gaidāmajai ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vizītei Vjetnamā un Indonēzijā no 16. līdz 19. jūlijam, kurā aicināti piedalīties Latvijas uzņēmēji.

Atklājot pasākumu, valsts sekretārs Andris Pelšs uzsvēra, ka uzlaboti tirdzniecības nosacījumi ir viens no veidiem, kā plašāk atvērt durvis starp mūsu biznesa pasaulēm. Tuvākajā laikā tiks noslēgts Eiropas Savienības un Singapūras Brīvās tirdzniecības nolīgums un Investīciju aizsardzības nolīgums, sniedzot plašāku pieeju vienai no attīstītākajām Dienvidaustrumāzijas valstu asociācijas ekonomikām. Arī drīzumā gaidāmais Brīvās tirdzniecības nolīgums un Investīciju aizsardzības nolīgums ar Vjetnamu nodrošinās pārredzamību un labākus nosacījumus darījumos ar šo valsti.

Seminārā piedalījās nerezidējošais Latvijas vēstnieks Indonēzijas Republikā, Singapūrā un Malaizijā Normans Penke, Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības vadītāja Singapūrā Lāsma Līdaka, kā arī Ārlietu ministrijas un Eiropas Komisijas Tirdzniecības ģenerāldirektorāta (DG TRADE) pārstāvji.

Tāpat klātesošiem bija iespēja uzzināt par uzņēmēju pieredzi, iespaidiem un problemātiku Dienvidaustrumāzijas reģiona apgūšanā. Ar praktiskiem padomiem dalījās SIA “Peruza”, AS “SAF Tehnika” un SIA “PharmIdea”. Semināru apmeklēja vairāk nekā 80 dažādu Latvijas uzņēmumu pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI