DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2019” laureātus apbalvos 20. jūnijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 20. jūnijā notiks konkursa „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2019” noslēguma pasākums - laureātu apbalvošana. Jūnija sākumā konkursa žūrija klātienē apmeklēja 13 ēkas no šogad konkursam iesniegtajiem 27 pieteikumiem un iepazinās ar to sasniegtajiem energoefektivitātes rādītājiem.

''Šogad energoefektīvāko ēku konkursā bija pieteikts divreiz vairāk objektu nekā pērn. Žūrijai bija vairāk ko vērtēt, apskatīt un diskutēt, lai noteiktu labākos. Pilsētās un ciemos veidojas atjaunotu dzīvojamo māju grupas, jauno būvju cēlāji piepilda arvien augstākus energoefektivitātes mērķus. Svarīgi, ka ikviena atjaunota vai jaunbūvēta ēka, kuras iemītnieki tērē mazāk resursu, ir ieguvums visai sabiedrībai, jo veido labāku dzīves vidi. Tāpēc lielākais prieks ir par augošo energoefektivitātes domubiedru pulku - visur satikām aizrautīgus, sirsnīgus cilvēkus, kam ir gandarījums par labi padarītu darbu un jauni plāni nākotnei. Viņu pieredzi ir vērts pārņemt un turpināt,” uzsver konkursa žūrijas priekšsēdētāja, žurnāla “Būvinženieris” galvenā redaktore Antra Ērgle.

Plānots, ka balvas konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2019" laureātiem pasniegs ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Artūrs Toms Pelšs, žurnāla "Būvinženieris" galvenā redaktore Antra Ērgle un Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētāja vietniece Helēna Endriksone.

Vienlaikus atgādinām, ka līdz šā gada 18. jūnija plkst. 23.59 konkursa mājaslapā www.energoefektivakaeka.lv jebkurš Latvijas iedzīvotājs var balsot par sev simpātiskāko energoefektīvāko ēku Latvijā. Ēka, par kuru nobalsos visvairāk iedzīvotāju, saņems konkursa Simpātiju balvu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI