DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma 132 izsaukumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 13.jūnija plkst. 6.30 līdz 14.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 132 izsaukumus – 33 uz ugunsgrēku dzēšanu, 85 uz glābšanas darbiem un 13 maldinājumi.

Saistībā ar negaisu un lielo vēju, kas aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji saņēma vairāk nekā 50 izsaukumus. Lielākoties visi izsaukumi bija par to ka viens vai vairāki koki nolūzuši uz ceļa braucamās daļas, bet bija arī tādi gadījumi, kad koki nolūzuši uz automašīnām vai dzīvojamo māju jumtiem. Vienā gadījumā Rīgā koks bija uzkritis virsū cilvēkam – pirms VUGD ierašanās cilvēks saviem spēkiem izkļuva no koka apakšas un glābēji nogādāja viņu līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnai. Vairāk nekā 20 izsaukumi tika saņemti Rīgā un Pierīgā, savukārt Zemgalē 19. Kā arī visticamāk tieši zibens izlādes rezultātā vakardien izcēlās četri ugunsgrēki – Talsu novadā dega pirts 70m2 platībā, Grobiņas novadā koks 10m2 platībā, Babītes novadā dzīvojamās mājas jumts 5m2 platībā un Siguldas novadā koks 4m2 platībā.

VUGD atgādina, ka, ja pērkona negaiss vai spēcīgais vējš rada postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektrības vadi, divi elektrības stabi, meža zemsedze, sausā zāle, koka dēļi, koks, niedres, kūdra, siena ruļļi, ēkas izolācija, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, šķūnis ar malku, pirts, divas garāžas, šķūnis, trīs dzīvojamās mājas.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja bebru slazdā iesprūdušu stārķi, Beverīnas novadā no koka nocēla kaķi, kurš jau trīs dienas tur atradās un netika lejā, Ķekavas novadā nocēla no kokiem divus kaķus, kuri atradās apmēram 10metru augstumā un netika lejā, Skrundas novadā izcēla trīs metrus dziļā akā iekritušu suņi, bet Rīgā atbrīvoja pludmales volejbola nožogojuma tīklā sapinušos zaķi un nocēla no viena balkona citā iekritušu kaķi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI