DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Z. Kalniņa-Lukaševica ĀM vārdā pasniedz Godīgas tirdzniecības balvu LMT

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 13. jūnijā Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica pasniedza Ilgtspējas indeksa Godīgas tirdzniecības balvu SIA Latvijas Mobilais Telefons par cieņā, godīgumā un ilgtspējā balstītu uzņēmējdarbību un attiecību veidošanu ar darbiniekiem, piegādātājiem un sadarbības partneriem.

Pasniedzot balvu, Z. Kalniņa-Lukaševica pauda gandarījumu par uzņēmēju labo sniegumu godīgas tirdzniecības kritērijos un atzīmēja, ka šī gada balvas saņēmēja darbība tiek balstīta uz godīguma un caurspīdīguma principiem mijiedarbībā ar klientiem, sadarbības partneriem un sabiedrību, kā arī uz OECD vadlīnijām multinacionālajiem uzņēmumiem.

Z. Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka šī gada balvas saņēmējs ir viens no retajiem, kas publiskojis savus iepirkuma pamatprincipus un nodrošina ētikas, vides un sociālās ilgtspējas standartus visas piegādes ķēdes ietvaros. Tāpat uzņēmums sagaida, lai arī tā piegādātāji un sadarbības partneri atzītu starptautiskos standartus cilvēktiesību, darba apstākļu, vides un korupcijas apkarošanas jomā. Uzņēmums apzinās tā lomu Latvijas kā viedvalsts attīstībā. 

Godīgas tirdzniecības balva ir Ārlietu ministrijas iniciatīva, lai apbalvotu uzņēmumus, kas ārējā tirdzniecībā vai ražošanā ievēro Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) izstrādātos korporatīvās sociālās atbildības principus. Balva tika dibināta 2015. gadā kā viena no Ārlietu ministrijas, Korporatīvās Ilgtspējas un atbildības institūta un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras kopīgi īstenotajām aktivitātēm Eiropas gada attīstībai ietvaros. Uzņēmumi tiek vērtēti atbilstoši Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta ekspertu izstrādātajiem kritērijiem Ilgtspējas indeksa ietvaros.

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kas balstīts uz starptautiski atzītu metodoloģiju, palīdzot Latvijas uzņēmumiem diagnosticēt savas darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni. Vienlaikus tas sabiedrībai, valsts un nevalstiskajām organizācijām sniedz objektīvus kritērijus, lai uzslavētu un atbalstītu tādus uzņēmumus, kuri palīdz stiprināt Latvijas ekonomiku ilgtermiņā.

2015. gadā Godīgas tirdzniecības balvu saņēma SIA Schwenk Latvija, 2016. gadā - VAS „Latvenergo”, 2017. gadā – SIA “RIMI Latvia” un 2018.  gadā akciju sabiedrība SEB banka.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI