DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Sarunās ar nozari panākta vienošanās par svešvalodu prasmēm ārsta profesijas standartā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 13.jūnijā Veselības ministrijas, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas jauno ārstu asociācijas un Latvijas Ārstu biedrības sarunās par ārsta profesijas jaunā standarta prasībām attiecībā uz svešvalodu zināšanām, panākta savstarpēja vienošanās, ka profesijas standartā viens no ārsta profesionālās darbības  uzdevumiem ir lietot vismaz vienu svešvalodu.

Visu profesiju klasifikatori periodiski tiek pārskatīti un tā tas pašlaik norisinās ar ārsta profesijas standartu. Izmaiņas paredzētas tādās jomās kā pacientu drošība un klīnisko risku vadība, uz pacientu centrēta veselības aprūpe, integrētā veselības aprūpe. Vienlaikus attiecībā uz svešvalodu zināšanām izmaiņas nebija plānotas, ņemot vērā nepieciešamību sekot līdzi jaunākajām tendencēm medicīnā, lasīt medicīnisko literatūru, svešvalodu zināšanas ir nepieciešamas un bez tām pilnībā iztikt nevar.

 Kopš 2006.gada ir mainījusies profesiju standarta izstrādes metodika. Šobrīd standartā svešvaloda jānorāda kā atsevišķs uzdevums ārsta pienākumu veikšanā.

Iepriekš minēto apsvērumu dēļ šodienas diskusijā tika atbalstīts nozares profesionāļu viedoklis, ka ārstam jālieto viena svešvaloda. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI