DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Apstiprināts Diasporas konsultatīvās padomes sastāvs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ir apstiprinājis Diasporas konsultatīvās padomes personālsastāvu. Darbam padomē iecelti 25 valsts un pašvaldību iestāžu, diasporas organizāciju, kā arī biedrību un nodibinājumu pārstāvji. Vēl divi rotējošie pārstāvji no nevalstiskā sektora vidus tiks ievēlēti pirmajā padomes sēdē.

Padomi vadīs Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos A. Groza. Padomes sastāvā darbosies R. Krasovska (Ārlietu ministrija), R. Aleksejenko (Ekonomikas ministrija), S. Barks (Iekšlietu ministrija), G. Arāja (Izglītības un zinātnes ministrija), Z. Vāgnere (Kultūras ministrija), I. Lipskis (Labklājības ministrija), I. Mieriņa (Latvijas Universitātes Diasporas un migrācijas pētījumu centrs), A.I. Druviete (Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome), A. Sebre (Sabiedrības integrācijas fonds), R. Kols (Saeimas Ārlietu komisija), A. Judins (Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija), I. Pauloviča (Valsts kanceleja), R. Bremšmits (Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija), M. Muižarājs (biedrība "Ar pasaules pieredzi Latvijā"), E. Kresse (biedrība "Latvijas Pašvaldību savienība"), K. Bērziņš (Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca ārpus Latvijas), A. Mežmalis (organizācija "Daugavas Vanagi" centrālā valde), K. Saulīte (Pasaules Brīvo latviešu apvienības valde), P. Blumbergs (Amerikas latviešu apvienība), E. Pinto (Eiropas latviešu apvienība), R. de Karvaļo-Albrehta (Dienvidamerikas un Karību latviešu apvienība), L. Vlasova (Krievijas latviešu kongress), J. Čečiņš (Latviešu apvienība Austrālijā un Jaunzēlandē) un A. Ķesteris (Latviešu nacionālā apvienība Kanādā).

Pirmā Diasporas konsultatīvās padomes sēde tiek plānota 12. jūlijā. Sēdē paredzēts skatīt padomes darba organizācijas jautājums, Diasporas likuma ieviešanas gaitu, kā arī turpmāko diasporas politikas plānošanu.

Diasporas konsultatīvā padome tika izveidota 2019. gada 14. maijā. Tā ir padomdevēja institūcija, kuras mērķis ir veicināt saskaņotu diasporas politikas izstrādi un tās ikgadējo prioritāšu noteikšanu, kā arī diasporas politikas īstenošanu un novērtēšanu. Diasporas konsultatīvās padomes darbības principi ir noteikti Diasporas likumā, kas stājās spēkā šā gada 1. janvārī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI