DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Daugavā ielaidīs nēģu kāpurus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 14. jūnijā, plkst. 11.00 Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko kopā ar Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko un departamenta Vides pārvaldes speciālistiem Daugavā no Lucavsalas ielaidīs nēģu kāpurus. Neliels šo zivju daudzums pēc tam tiks ielaists arī Mārupītē. Kopumā zivju resursus šajās ūdenstilpēs papildinās divi miljoni nēģu kāpuru.

Nēģu kāpurus piegādās Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta „BIOR” zivju audzētavas Tome” filiāle Dole”. Ielaižamo zivju suga un daudzums tika saskaņots ar BIOR Zivju resursu pētniecības departamentu, kura darbības mērķis ir zinātnisko pamatu veidošana Latvijas ūdeņos Baltijas jūrā, Rīgas jūras līcī un iekšējos ūdeņos esošo zivju ilgtspējīgai izmantošanai.

Lai nodrošinātu zivju krājumu atražošanu un veicinātu ūdens bioloģisko resursu daudzveidību, jānodrošina regulāra un kvalitatīva zivju mazuļu ielaišana iekšējos ūdeņos.

Zivju mazuļu iegādi un ielaišanu Rīgas domes Mājokļu un vides departaments 3630 eiro apmērā finansē no līdzekļiem, kas iegūti, iekasējot maksu par rūpnieciskās zvejas tiesību izmantošanu iekšējos ūdeņos un jūras piekrastē.

Rīgas pašvaldība arī 2018. gadā, izmantojot BIOR zivju audzētavu pakalpojumus, Daugavā ielaida divus miljonus nēģu kāpuru, kā arī 15 000 ceļotājsīgu mazuļu.

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus apmeklēt zivju ielaišanas pasākumu. Jūsu ērtībai būs nodrošināts transports, kas līdz plkst. 10.45 gaidīs pie Rātsnama, RTU pusē. Uz vietas tikšanās ir Lucavsalas peldvietā pie Rīgas Pašvaldības policijas glābšanas stacijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI