DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos cieta viens cilvēks, bet izglābti divi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 12.jūnija plkst. 6.30 līdz 13.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 65 izsaukumus, no kuriem 30 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem un pieci maldinājumi.

Vakardien plkst. 8.22 VUGD saņēma izsaukumu Valmierā par to, ka deg vieglā automašīna. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg uz piekabes esoša vieglā automašīna un piekabe 6m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 9.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 16.24 tika saņemts izsaukums uz Krustpils novada Krustpils pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, dega kūdra. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka vairākās atsevišķās vietās deg sausā zāle ar kūdras zemsedzi. Plkst. 20.29 ugunsgrēks tika lokalizēts un tā degšanas platība bija 5000m2. šobrīd ugunsgrēka likvidācijas darbi turpinās.

Plkst. 23.53 tika saņemts izsaukums uz Jauno ielu Limbažos, kur dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg bērnu ratiņi 1m2 platībā un ēkā izveidojies spēcīgs piedūmojums. Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji glābēji no otrā stāva balkona izglāba divus cilvēkus un caur kāpņu telpu evakuēja 10. Plkst. 1.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī plkst. 1.03 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Skolas ielu Alsungā, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvoklis 40m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vienu cilvēku un, izmantojot izbīdāmās kāpnes, no otrā stāva izglāba vienu cilvēku. Plkst. 2.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, kūdra, siena ruļļi, divi koki, elektrības instalācija, elektrības līnijas balsts, sadzīves mantas, paletes un konteiners, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, pirts, terase un saimniecības ēka, divas saimniecības ēkas, dzīvojamās mājas ārsiena.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, vakardien Liepājā ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja cilvēkam, kurš bija nokritis starp molu un akmeņiem apmēram 2 metru dziļumā – izmantojot glābšanas dēli un virves, ugunsdzēsēji glābēji cilvēku izcēla un nodeva NMPD mediķiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI