DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par vairākiem likumprojektiem Latvijas finanšu sistēmas stiprināšanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 13.jūnijā, Saeima galīgajā lasījumā lems par vairākiem likumprojektiem, ar kuriem paredzēts stiprināt Latvijas finanšu sistēmu, tostarp par grozījumiem Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) likumā, kas noteic vairākus pasākumus, lai stiprinātu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanu finanšu un kapitāla tirgū. 

Tāpat deputāti galīgajā lasījumā rīt lems par grozījumiem likumā “Par valsts noslēpumu”. Tie paredz, ka pieeja valsts noslēpumam un tiesības to izmantot savu amata pienākumu veikšanai būs arī FKTK padomes locekļiem. 

Trešajā lasījumā Saeima skatīs arī grozījumus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā. Izmaiņas nepieciešamas, lai nodrošinātu Latvijas normatīvo aktu un Eiropas Savienības tiesību normu savstarpēju saskaņotību, kā arī novērstu Moneyval 2018.gada ziņojumā konstatētās nepilnības. 

Tāpat Saistībā ar Moneyval rekomendāciju ieviešanu un Latvijas finanšu sistēmas sakārtošanu Saeima rīt galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Starptautisko un Latvijas Republikas nacionālo sankciju likumā, grozījumus Kredītiestāžu likumā, kā arī grozījumus likumā “Par skaidras naudas deklarēšanu uz valsts robežas”. 

Vēl galīgajā lasījumā deputāti rīt lems par grozījumiem Autopārvadājumu likumā, kas paredz papildu prasības taksometru pakalpojumiem publiskiem mērķiem starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objektos – lidostās, ostās, dzelzceļa stacijās un autoostās. 

Galīgajā lasījumā deputātiem būs jāskata arī grozījumi Veselības aprūpes finansēšanas likumā. Ar tiem paredzēts noteikt, ka veselības aprūpes pakalpojumi valsts obligātās veselības apdrošināšanas ietvaros līdz 2021.gadam iedzīvotājiem būs pieejami tāpat kā līdz šim - neatkarīgi no veiktajām iemaksām. 

Trešajā lasījumā rīt plānots skatīt arī grozījumus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā. Ar tiem paredzēts veicināt lielāku atklātību publisko kapitālsabiedrību darbībā, precizējot arī valdes un padomes izveides un darbības kārtību, tostarp locekļu ievēlēšanu. 

Otrajā lasījumā Saeima rīt skatīs jaunu Tiesībaizsardzībai paredzētās fizisko personu datu apstrādes likumu

Konceptuāli deputātiem būs jālemj par jaunu Privāto pensiju fondu likumu, kā arī par Ieguldījumu aizsardzības nolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, un Singapūras Republiku. 

Sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma par uzvaras pieminekļa demontāžu turpmāko virzību, kā arī deputātu pieprasījums izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai par neskaidrību pedagogu algu paaugstināšanā no 2019.gada 1.septembra. 

Saeimā iesniegti arī vairāki jauni likumprojekti. Deputāti lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas paredz nostiprināt valsts atbildību par savlaicīgu attīstības izvērtējumu un traucējumu diagnostiku bērniem. Tāpat būs jālemj par jauna Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā nodošanu izskatīšanai komisijās. 

Saeimas 13.jūnija sēdes darba kārtībā ir iekļauti 28 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 paredzēta atbildes sniegšana uz deputātu jautājumu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI