DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Saistībā ar negaisu un lielo vējo, aizvadītajā diennaktī saņemti vairāk nekā 50 izsaukumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.jūnija plkst. 6.30 līdz 12.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 128 izsaukumus, no kuriem 33 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 72 uz glābšanas darbiem un 23 maldinājumi.

Vakardien saistībā ar negaisu un lielo vēju, ugunsdzēsēji glābēji saņēma vairāk nekā 50 izsaukumus, no kuriem lielākā daļa bija par to ka viens vai vairāki koki nolūzuši uz ceļa braucamās daļas, bet bija arī pāris izsaukumi par to, ka koki nolūzuši uz dzīvojamās mājas jumtiem un automašīnām. Visvairāk izsaukumi tika saņemti Tukumā un Tukuma novadā, kur ugunsdzēsēji glābēji devās uz 19 izsaukumiem, lai likvidētu negaisa un lielā vēja radītos postījumus.

Naktī Jaunpiebalgas novadā koks bija uzkritis uz dzīvojamā vagoniņa, iespiežot tajā cilvēkus – pirms VUGD ierašanās no šī treilera saviem spēkiem bija izkļuvis laukā viens cilvēks, bet otru, izmantojot hidrauliskos instrumentus un augstspiediena spilvenu, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja. Abi cilvēki tika nodoti  Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Kā arī visticamāk tieši zibens izlādes rezultātā vakardien izcēlās seši ugunsgrēki Vidzemes pusē – Saulkrastu novadā dzīvojamā mājā dega elektrības vadi 0,03m2 platībā, Rūjienas novadā elektrības transformators 0,1m2 platībā, Raunas novadā saimniecības ēka 450m2 platībā, Alūksnes novadā koka dobums 2m2 platībā, Burtnieku novadā elektrības vadi 0,01m2 platībā un Pārgaujas novadā elektrolīnijas balsts 0,5m2 platībā.

VUGD atgādina, ka, ja pērkona negaiss vai spēcīgais vējš rada postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, niedres, sausā zāle, skaidas, koka dobums, elektrības vadi, elektrības transformators, žogs, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, piecas vieglās automašīnas, dārza māja, neapsaimniekota ēka un dzīvojamā māja.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, vakardien pēcpusdienā ugunsdzēsēji glābēji palīdzēja kādam bērnam, kurš bija uzkāpis apmēram 5 metrus augstā kokā un saviem spēkiem vairs netika lejā – ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot izbīdāmās kāpnes, bērnu no koka nocēla.

Vakardien Valmierā ugunsdzēsēji glābēji no Gaujas upes izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakardien ugunsdzēsēji glābēji Cēsīs atbrīvoja ūdens notekcaurulē iestrēgušu putnu, Rīgā atbrīvoja atvērtā loga ailē iestrēgušu kaķi un palīdzēja putnam, kurš bija sapinies koka zaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI