DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

12.jūnijā Rīgā, Jaunpils ielā, atklās jauno depo

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 12.jūnijā, plkst. 13.00 svinīgi tiks atklāta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) un  RRP 2.daļas jaunā mājvieta – depo Jaunpils ielā 13, Rīgā.

 

Jaunā depo svinīgās atklāšanas pasākuma laikā VUGD godinās cilvēkus, kas ir veicinājuši dienesta attīstību un sadarbojas ar VUGD, lai ik dienu rūpētos par sabiedrības drošību. VUGD apbalvojums Zelta zīme “Par nopelniem” tiks pasniegta Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktorei Lienei Cipulei un Rīgas pašvaldības policijas priekšniekam Jurim Lūkasam. Savukārt Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Aronovs tiks apbalvots ar Sudraba zīmi “Par nopelniem”.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalīsies Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, VUGD priekšnieks Oskars Āboliņš, VUGD RRP priekšnieks Andrejs Vasiļevskis, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, kā arī Nodrošinājuma valsts aģentūras un depo ēkas būvnieku – SIA “Skonto Būve” pārstāvji.

Jaunpils ielas depo un administratīvo telpu būvniecība sākās 2016.gada decembrī, un šobrīd RRP 2.daļas ugunsdzēsēji glābēji jau dodas izsaukumos no jaunas, dienesta vajadzībām piemērotas ēkas. Depo telpās ir dežūrmaiņas, administrācijas un apmācību telpas, garāžas bloks ar novietni ugunsdzēsības automobiļiem un speciālo automobiļu apkopes zona, kā arī 30 metrus augsts tornis šļūteņu žāvēšanai.

Ēkā ir piemērota ne tikai ugunsdzēsējiem glābējiem, bet arī Rīgas reģiona pārvaldes darbam. RRP uz jauno mājvietu ir pārcēlusies no ēkas Maskavas ielā 3. Tas nozīmē, ka turpmāk Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas, tai skaitā, Ugunsdrošības uzraudzības un civilās aizsardzības nodaļas inspektori apmeklētājus pieņems Jaunpils ielā 13.

Jaunpils ielas depo ir pirmais šajā gadsimtā uzbūvētais ugunsdzēsēju depo Rīgā un septītais jaunuzceltais depo Latvijā. Aizvadītajos gados jauno depo uzbūvēti Cēsīs, Valkā, Skrundā, Ērgļos, Apē un Smiltenē.

Jaunā RRP 2.daļas depo celtniecības izmaksas ir 5 miljoni 107 tūkstoši 852 eiro un 60 eirocenti. Celtniecības darbu pasūtītājs bija Nodrošinājuma valsts aģentūra, bet to izpildītājs – SIA “Skonto būve”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI