DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministre piedalīsies augsta līmeņa konferencē par vienlīdzības nodrošināšanu veselības aprūpē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veselības ministre Ilze Viņķele no šodienas, 11.jūnija, līdz ceturtdienai, 13.jūnijam, Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā piedalīsies augsta līmeņa konferencē “Paātrinot progresu ceļā uz veselīgu un labklājīgu dzīvi Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionā”.

 

Konferences laikā I.Viņķelei paredzētas tikšanās ar Velsas veselības un sociālo pakalpojumu ministru Vauganu Gētingu. Vienlaikus ministrei paredzēta tikšanās ar Slovēnijas veselības ministru Alešu Šabederu, pārrunājot integrētās veselība aprūpes pieeju un Slovēnijas labo praksi skrīninga programmu īstenošanā.

Tāpat veselības ministre I.Viņķele šodien piedalīsies paneļdiskusijā “Pareizo apstākļu radīšana un šķēršļu novēršana uzplaukuma radīšanai”, kurā kopā ar Eiropas Dzīves un darba apstākļu uzlabošanas fonda, Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas un Eiropas Sociālās platformas pārstāvjiem diskutēs par nepieciešamajiem soļiem, nodrošinot visiem pieejamu veselības aprūpi.

Paneļdiskusijas laikā veselības ministre I.Viņķele iepazīstinās klātesošos ar Latvijas lēmumu ieviest vienoto veselības aprūpes pakalpojumu klāstu un īstenotajiem pasākumiem, samazinot birokrātisko slogu ārstiem. Tāpat ministre prezentēs plānotos risinājumus, lai uzlabotu gan kompensējamo zāļu, gan nekompensējamo zāļu pieejamību pacientiem, kā arī birokrātiskā sloga mazināšanu, lai uz cenām lielāku ietekmi radītu ģenēriskās zāles.

Slovēnijā notiekošajā augsta līmeņa konferencē tiks prezentēti valstu labākie un pierādījumos balstītie risinājumi, kas nodrošina visiem pieejamu veselības aprūpi un mazina nevienlīdzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI