DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ķekavas novads aicina svinēt svētkus kopā ar Intaru Busuli, “Triānas parku” un grupu “DAGAMBA”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šonedēļ, no 12. līdz 15. jūnijam, Ķekavas novadā notiks novada svētki ar daudzveidīgu koncertu un aktivitāšu programmu,  bet sestdien, svētku galvenajā dienā, novada iedzīvotājus un viesus priecēs tautā iemīļoti mūziķi - Intars Busulis un Abonementa orķestris, grupa “DAGAMBA” un “Triānas parks”.

Ķekavas novada svētkiem veltītie pasākumi noritēs visas nedēļas garumā, tomēr svētku kulminācija paredzēta 15.jūnijā, kad Ķekavas centrā norisināsies dažādas spēles, koncerti, izrādes, sacensības, brīvdabas tirgus, zaļumballe un citas izklaides.

Novada svētku ietvaros 13. jūnijā plkst. 19.00 Katlakalnā notiks Jāņu ielīgošanas meistardarbnīca. Tajā ar novada folkloras kopām ikviens varēs vīt vītnes un vainagus, dziedāt līgotnes, daudzināt Jāņa tēvu un Jāņa māti, aplīgot ozolu un Jāņa bērnus, kurt uguni, vārīt Jāņu sieru, darināt uguns ratu un  klāt kopīgu mielasta galdu ar līdzņemtiem, Jāņu laikam raksturīgiem gardumiem. Un, protams, neizpaliks arī  rotaļas un dejas.

Savukārt pirmssvētku dienā svētku autobuss “Svētki iebrauc tavā sētā” ieskandinās novada svētkus, ar nelieliem koncertiem piestājot  dažādās novada vietās – Titurgā, Dzērumos, Rāmavā, Krustkalnos, Valdlaučos un Katlakalnā.

Sestdien, 15.jūnijā, jau no plkst. 11.00 darbosies brīvdabas tirgus “Radām un rādām katram radam”, interesenti varēs vērot Latvijas armijas un tās sabiedroto militārās tehnikas izstādi, savukārt erudīcijas spēļu cienītāji savas zināšanas varēs pārbaudīt spēlē “Ko tu zini par Ķekavas novadu”. Tāpat aizraujošas izklaides gaida kultūras cienītājus – tautas deju ansamblis “Zīle” uzstāsies koncertā “Sasadancosim”, bet izrāžu apvienība “Panna” smīdinās komēdijā “No saldenās pudeles”.

No plkst.19.00 Ķekavas svētku laukumā starp Nākotnes un Skolas ielu, uz galvenās svētku skatuves uzstāsies Latvijā iemīļoti mūziķi- grupa “DAGAMBA” un “Triānas parks”, savukārt plkst. 22.00 vakara cēlienu atklās Intars Busulis un Abonementa orķestris. Svētku izskaņā – zaļumballe kopā ar grupu “Ginger Band”. Ķekavas novada svētku ietvaros notiekošie koncerti ir bez maksas.

15. jūnijā visas dienas garumā karuseļi, piepūšamās atrakcijas un sporta aktivitātes gan lieliem, gan maziem, tāpat darbosies ēdināšanas zona, kurā varēs nobaudīt dažādus gardumus un atspirdzinājumus, lai atjaunotu enerģiju svētku baudīšanai.

Vairāk informācijas www.kekavasnovads.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI