DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ādažu bāzi apmeklēs Slovākijas parlamenta Ārlietu komisijas pārstāvji

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 10.jūnijā, Ādažu bāzi vizītē apmeklēs Slovākijas parlamenta Ārlietu komisijas pārstāvji, lai tiktos ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā  Slovākijas bruņoto spēku karavīriem.

Tāpat Slovākijas parlamenta delegācijai pirmdien plānota tikšanās ar NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktoru Jāni Sārtu. Vizītes turpinājumā, 11.jūnijā, Slovākijas Ārlietu komisijas pārstāvji tiksies ar Saeimas Ārlietu komisijas deputātiem un Ārlietu ministrijas parlamentāro sekretāri Zandu Kalniņu-Lukaševicu.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1300 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovākijas, Slovēnijas, Melnkalnes un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot tās solidaritāti un apņēmību aizstāvēties pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017.gada 19.jūnijā Ādažu bāzē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI