DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnes ezerā norisināsies Starptautiskās ūdens motosporta sacensības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

13. un 14. jūlijā Alūksnes ezerā risināsies Pasaules čempionāts ūdens motosportā jauniešiem GT15 ātrumlaivu klasē, kuru laikā notiks arī Latvijas čempionāta kārtējais posms dažādās laivu klasēs.

Jau par ikgadēju pasākumu vasaras vidū kļuvušas ūdens motosporta sacensības. Arī šovasar tās pulcēs plašu dalībnieku un līdzjutēju skaitu. Divas dienas Alūksnes ezerā norisināsies gan minētais Pasaules čempionāts, gan sportisti sacentīsies par Latvijas čempionāta godalgām dažādās laivu klasēs - jaunajā grupās elektro E48V un tradicionālajās GT30, T550, skūteri, Formula 4 un Formula 2, S550.

"Alūksnes ezeru apzināti esam izvēlējušies kā ūdens motosporta sacensību norises vietu. Pilssalas rekonstrukcija parāda pilsētas izaugsmi un tiekšanos pēc sakārtotas vides. Starptautiskajā arēnā to ir atzinusi Starptautiskā Ūdens motosporta savienība, un novērtējusi Alūksni kā piemērotu vietu sacensību rīkošanai. Šogad Latvijai ir piešķirtas tiesības rīkot Pasaules čempionātu jauniešiem GT15 ātrumlaivu klasē. Tas priecē, jo Latvijas Ūdens motosporta federācijas prioritāte ir jauniešu ātrumlaivu klases, bērnu un jauniešu iesaiste sportā un atbalsts. Esam gandarīti par iespēju rīkot Pasaules čempionātu tepat, mājās Alūksnē," stāsta un atzinīgus vārdus Alūksnei teic Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents Atis Slakteris.

Lai arī līdz sacensībām atlicis vēl krietns mēnesis laika, tā sagatavošanās darbi, jau ir sākušies. Kā alūksniešiem, tā pilsētas viesiem jārēķinās, ka sacensību laikā Pilssalā būs zināmas neērtības. Tās saistītas ar sacensību tehnikas novietošanu un Pilssalas peldvietas slēgšanu drošības garantēšanai. Šajās dienās alūksniešus aicinām kļūt par šo sacensību līdzjutējiem un atbalstīt sportistus. Sacensības varēs apmeklēt bez maksas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI