DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Pārmaiņām mūsdienu un nākotnes darba tirgū veltīts mediju pasākums un meistarklase

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

10. jūnijā uzņēmuma „Tet” centrālā biroja telpās (Dzirnavu iela 105, Rīga) no plkst. 14.00 līdz 16.30 norisināsies mediju pasākums “#VienmērJauns jeb kā būt gatavam nākotnes darbam?” Pasākums, kuru rīko „Tet” sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA), būs veltīts pārmaiņām nodarbinātības jomā, nākotnes prognozēm un darba ņēmēju spējām un iespējām pielāgoties šīm pārmaiņām un noturēties darba tirgū, kurā ienāk daudzas jaunas profesijas.

Digitalizācijas ietekmēto situāciju mūsdienu un nākotnes darba tirgū apspriedīs NVA direktore Evita Simsone, „Tet„ Personāla vadības departamenta direktore, valdes locekle Ingrīda Rone un organizāciju psihologs un treneris Uldis Pāvuls. Sadaļā „Jauno profesiju pieredzes stāsti” runa būs par robotu trenera, lietotāju pieredzes dizainera un datu zinātnieka profesijām, savukārt noslēgumā norisināsies meistarklase „Kā radīt aplikāciju vai mājaslapu, kas cilvēkiem būs ērta?”, to vadīs „Tet” lietotāju pieredzes dizainere Madara Zelčāne un digitālo produktu dizainere Inta Bušinska. Meistarklasē jauno profesiju pārstāves iepazīstinās ar “Service blueprint” jeb pakalpojumu plānošanas metodi. Ieeja meistarklasē ir bez maksas, reģistrējoties dalībai iepriekš tīmekļvietnē: https://ej.uz/serviceblueprint. Vietu skaits ir ierobežots!

Atgādinām, ka plašu rezonansi guva šī gada februāra sākumā sadarbībā ar uzņēmumu „Tet” rīkotā diskusija “Cik darba vietas Latvijā aizstās tehnoloģijas?” (http://www.nva.gov.lv/index.php?cid=2&mid=29&txt=5762&from=40). Toreiz NVA direktore Evita Simsone sacīja: „Arī Latvijā ir aktuāls jautājums, kā sagatavoties digitālajai transformācijai, kas var radīt aizvien lielākus riskus darbaspēkam, bet vienlaicīgi sniedz iespējas, aicinot ikvienu no mums attīstīt un pilnveidot savas prasmes, lai tās atbilstu darba tirgus mainīgajām prasībām. Nepārtraukta sevis pilnveide un izglītošana ir obligāts priekšnosacījums digitālajā transformācijā. Pastāvēs, kas pārvērtīsies.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI