DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU Satversmes sapulce apstiprina Indriķi Muižnieku rektora amatā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 6. jūnijā, Latvijas Universitātes (LU) Satversmes sapulces ārkārtas sēdē sapulces dalībnieki apstiprināja profesoru Indriķi Muižnieku LU rektora amatā uz turpmākajiem četriem gadiem. Tāpat senatora amatā tika ievēlēta Zinātnes departamenta direktora vietniece Evija Rūsīte.

Par profesora Indriķa Muižnieka apstiprināšanu rektora amatā balsoja 132 no 244 balsojušajiem.

Satversmes sapulce sākās ar Satversmes sapulces organizācijas komisijas priekšsēdētāja Anša Grantiņa ziņojumu, Mandātu komisijas priekšsēdētāja Jāņa Plepa ziņojumu un Satversmes sapulces priekšsēdētāja vietnieces Alises Paulas Zīvertes paziņojumu par kvorumu. Sapulcē piedalījās 248 Satversmes sapulces dalībnieki.

Debatēs par Satversmes sapulces darba kārtību vārds tika dots profesorei Malgožatai Raščevskai, profesoram Valdim Folkmanim, profesoram Sandrim Lācim, profesoram Mārcim Auziņam, profesoram Andrejam Ērglim, profesorei Kristīnei Stradai – Rozenbergai, asociētajam profesoram Uldim Kondratovičam un  profesoram Kasparam Tārem.

Pēc tam norisinājās atklāts balsojums par Satversmes sapulces reglamentu, kurā klātesošie lēma atbalstīt piedāvāto reglamentu.

“Es ceru, ka šodienas vēlēšanu rezultāts būs pozitīvs, jo tas dos pārliecību un stabilitāti. Īpaši pateicos tiem kolēģiem, kas mani atbalstīja vēlēšanās un pēc tām. Tāpat pateicos arī savam sāncensim un viņa atbalstītājiem, jo diskusijās esam daudz noskaidrojuši par to, kas ir jāņem vērā turpmāk un no kā jāmācās. Es ticu, ka gan mēs, gan oponenti esam LU patrioti un es ticu, ka mēs visi kopā varam strādāt Universitātes un valsts labā. Esmu pārliecināts, ka pretrunas un diskusijas padarīs mūs stiprākus,” sacīja Indriķis Muižnieks.

Viņš arī pavēstīja labu ziņu – no Iepirkumu komisijas esot saņemts pozitīvas ziņas un tuvākajā laikā LU varēs slēgt līgumu par LU Akadēmiskā centra Rakstu mājas projekta realizēšanu.

Pēc Indriķa Muižnieka ziņojuma norisinājās aizklāts balsojums par viņa ievēlēšanu rektora amatā un par vispārējā personāla senatora ievēlēšanu.

Satversmes sapulces dalībnieki nobalsoja par jaunu Satversmes sapulces nolikuma izstrādi, kas jāizstrādā līdz 2019. gada 1. oktobrim.

Kā jau ziņots, lai stiprinātu tiesiskumu un universitātes reputāciju, Latvijas Universitātes rektors profesors Indriķis Muižnieks 29. maijā izdeva rīkojumu par Satversmes sapulces ārkārtas sēdes sasaukšanu 6. jūnijā.

Satversmes sapulces ārkārtas sēde tika sasaukta pamatojoties uz Augstskolu likuma 4. pantu, 13. panta sesto daļu, 17. prim. panta 1. punktu un Satversmes sapulces nolikuma 5. punktu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI