DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ES dalībvalstīs rezidējošie Latvijas vēstnieki apspriež ES aktualitātes un izaicinājumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 3. un 4. jūnijā Latvijas Pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā (ES) Briselē pulcējās ES dalībvalstīs rezidējošie Latvijas vēstnieki, lai pārrunātu ES aktualitātes, izaicinājumus un Latvijas intereses ES. Vēstniekiem bija iespēja uzklausīt vairākus augsta līmeņa runātājus: Eiropas Komisijas ģenerālsekretāra vietnieci Ilzi Juhansoni par Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātiem, kā arī Eiropas Komisijas viceprezidentu Valdi Dombrovski par paveikto Eiropas finanšu sektora stabilitātē un attīstībā.

Vēstniekus uzrunāja arī Francijas pastāvīgais pārstāvis ES Filips Leglīzs-Kosta (Philippe Leglise-Costa), sniedzot skatījumu uz kopīgiem dalībvalstu izaicinājumiem, piemēram, politisko spēku līdzsvara izmaiņām Savienībā, cīņu pret klimata pārmaiņu ietekmi, ģeopolitiskās situācijas maiņu. Diskusijā ar Somijas premjerministra biroja pārstāvi Satu Keskinenu (Satu Keskinen) un Somijas pastāvīgajām pārstāvēm ES Marju Rislaki (Marja Rislakki) un Minnu Kivimeki (Minna Kivimäki) vēstnieki guva ieskatu par Somijas prezidentūras ES prioritātēm.

Semināra gaitā vēstnieki apmainījās viedokļiem par Eiropas Savienībai, tostarp Latvijai, būtiskiem jautājumiem – drošības un aizsardzības politiku, vienoto tirgu un digitāliem jautājumiem, breksitu, cīņu pret viltus ziņu un dezinformācijas izplatību Savienībā. Vēstnieki padziļināti pārrunāja arī Latvijas intereses sarunās par Eiropas Savienības daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam. Tāpat notika neformāla tikšanās ar Eiropas Savienības institūcijās strādājošiem latviešiem.

Semināru organizēja Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības direkcija sadarbībā ar Latvijas Pastāvīgo pārstāvniecību ES, un tajā piedalījās Ārlietu ministrijas vadības pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI