DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Ap 200 prokurori apguvuši apmācības noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Prokuratūrā noslēgusies prokuroru apmācību 1.kārtas programma, kas veltīta noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas apkarošanai un noziedzīgi iegūtas mantas identificēšanai un konfiscēšanas nodrošināšanai. Programma tiek realizēta, īstenojot ģenerālprokurora Ē.Kalnmeiera uzstādījumu prokuroriem pievērst pastiprinātu uzmanību noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas krimināllietu uzraudzībai, kriminālvajāšanai un valsts apsūdzības uzturēšanai tiesā, kā arī noziedzīgi iegūtas mantas īpašās konfiskācijas nodrošināšanai. Vienlaikus apmācību programma bija īstenota, ievērojot Eiropas Padomes Moneyval komitejas rekomendācijas šajā jomā.

Programmā noslēdzies pirmais posms, un kopumā 2018. un 2019. gadā apmācības apguva vairāk kā 200 prokurori no visas Latvijas. Lekcijas pasniedza paši prokurori, kuriem ir pieredze šo lietu izmeklēšanā, kriminālvajāšanā un valsts apsūdzības uzturēšanā tiesā  – Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Juris Juriss, Ģenerālprokuratūras Metodikas nodaļas prokurors Igors Gerasimins un Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūras prokurore Judīte Ķireja. Praktiskās nodarbības norisinājās kā Rīgā, tā arī Liepājā, Rēzeknē, Jelgavā, Valmierā u.c. Šoreiz apmācības tika veltītas noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas teorētiskajiem un praktiskajiem jautājumiem, šo noziedzīgo nodarījumu kvalifikācijai un izmeklēšanai.

Mācību programmas 2.kārta, kas būs veltīta jau konkrētāk pirmstiesas izmeklēšanas un valsts apsūdzības uzturēšanas specifiskiem jautājumiem, sāksies vasaras noslēgumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI