DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Juris Pūce turpina pašvaldību konsultācijas Cēsu, Valmieras, Smiltenes un Siguldas novados

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019.gada 4.jūnijā – Šonedēļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) kopā ar ministru Juri Pūci (AP!) īstenos pašvaldību konsultācijas četros jauno novadu iedalījuma attīstības centros - Cēsīs, Valmierā, Smiltenē un Siguldā. Konsultācijās tiks diskutēts par sabiedriskai apspriešanai izvirzāmo administratīvi teritoriālā iedalījuma modeli.  

Pašvaldību deputātu tikšanās ar ministrijas pārstāvjiem par Amatas, Cēsu, Jaunpiebalgas, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu un Vecpiebalgas novadu apvienošanu norisināsies 5.jūnijā Cēsīs. Tai pat dienā konsultācijas noritēs Valmierā ar Valmieras pilsētas, Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Mazsalacas, novada deputātiem.  Tikšanās par Apes, Raunas, Smiltenes novadu apvienošanu notiks 6.jūnijā Smiltenē. Savukārt, 7.jūnijā Siguldā norisināsies diskusijas par Inčukalna, Krimuldas, Mālpils, Siguldas novadu apvienošanu.

Konsultācijās piedalīsies pašvaldību deputāti, ministrs J. Pūce, valsts sekretāra vietnieks reģionālās attīstības jautājumos Aivars Draudiņš un ministrijas pieaicinātais eksperts, uzņēmuma “Jāņa Sēta” galvenais redaktors, ekonomģeogrāfs Jānis Turlajs.

Klātesošajiem ministrs stāstīs par administratīvi teritoriālā iedalījuma piedāvājumu, izstrādes kritērijiem, plānotajiem valsts atbalsta veidiem konkrētai teritorijai. Izstrādājot administratīvi teritoriālā iedalījuma modeli, ministrija sadarbojusies ar vairākiem ekspertiem, kas veikuši pētījumus un pievērsušies administratīvi teritoriālās reformas sociālekonomiskajiem aspektiem. Lai izteiktu savu viedokli un izklāstītu argumentētu redzējumu par reformu, aicināti izteikties pašvaldību vadītāji un deputāti.

Ministrijas mājaslapā, sadaļā “Administratīvi teritoriālā reforma”, ir redzams arī kalendārs ar citviet plānotajām konsultāciju norises vietām un laiku. Pārējie konsultāciju datumi, līdz ar saskaņošanu ar pašvaldībām, tiks pievienoti pakāpeniski.

Uz kalendāru>>>

Saskaņā ar šā gada 14.maija Ministru kabineta apstiprināto Informatīvo ziņojumu “Par sabiedriskai apspriešanai izvirzāmo administratīvi teritoriālā iedalījuma modeli”, VARAM ir uzsākusi vērienīgāko sabiedrisko apspriešanu Latvijas politiskajā vēsturē. Gada laikā notiks vairāk nekā 100 pasākumi, kuros ministrs tiksies un uzklausīs gan pašvaldību deputātus, gan iedzīvotājus, pilsonisko sabiedrību, uzņēmējus. Konsultācijas ar pašvaldībām ilgs līdz šī gada septembrim, bet tikšanās ar iedzīvotājiem notiks līdz nākamā gada maijam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI