DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Latvija var lepoties ar panākumiem 3.Eiropas fizikas olimpiādē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Pulcējot 169 dalībniekus no 35 valstīm, Latvijā veiksmīgi aizvadīta 3.Eiropas fizikas olimpiāde, kurā godalgas izcīnīja arī mūsu valsts skolēni. Pēc 17 gadu pārtraukuma starptautisko olimpiāžu organizēšanā tieši Latvijai tika uzticēts gods rīkot 3.Eiropas fizikas olimpiādi, kurā topošie fiziķi risināja teorētiskus un eksperimentālus uzdevumus, pārvarot izaicinājumus un demonstrējot savu labāko sniegumu.

“Fizikas zināšanas ir īpaši nepieciešamas, lai mēs spētu būvēt mūsdienīgu Eiropu un Latviju.  Liels prieks redzēt vienuviet tik daudz fiziku mīlošus jaunus cilvēkus, kuru ceļš uz fizikas zinātnes virsotnēm tikai sākas. No sirds sveicu visus uzvarētājus, bet īpaši Latvijas komandas dalībniekus un laureātus,” apbalvošanas pasākumā sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Jānis Hūns un Vilhelms Cinis no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas ieguva sudraba godalgu, bet Ričards Kristers Knipšis no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas ieguva bronzu. Vairāki mūsu jaunieši saņēma arī Atzinības - Jānis Pudāns un Rolands Lopatko no Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas un Agnis Salmiņš no RTU Inženierzinātņu vidusskolas.

“Varam lepoties ne tikai ar zinātkāriem un talantīgiem jauniešiem, bet esam pierādījuši, ka Latvija var nodrošināt augstā līmenī starptautiskās mācību olimpiādes sarīkošanu un kļūt par mājvietu vienam no gada notikumiem fizikā,” uzsver Ilga Šuplinska. Izglītības un zinātnes ministrija saka paldies visiem organizatoriem, kā arī skolotājiem un skolēnu vecākiem par jauniešu motivēšanu pievērsties eksaktajām zinātnēm un sniegto atbalstu ceļā uz panākumiem.

2018./2019.mācību gads Latvijā bija pasludināts par Fizikas gadu, aktualizējot STEM (zinātne, tehnoloģijas­, inženierzinātnes, matemātika) zināšanu jomu nozīmīgumu. 3.Eiropas fizikas olimpiāde iezīmē Fizikas gada noslēgumu. 3.Eiropas fizikas olimpiādi rīkoja Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas Universitāti.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI