DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Valsts policija Talsu novadā no nelegālās aprites izņem 2400 cigaretes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Talsu novadā, Abavas pagastā, kādas sievietes īpašumā konstatēja vairākas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Kopumā no nelegālās aprites izņemtas 2400 cigaretes jeb 120 cigarešu paciņas.

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas, reaģējot uz iedzīvotāju sniegto informāciju par kādas sievietes pretlikumīgajām darbībām, veica pārbaudi viņas īpašumā Talsu novadā, Abavas pagastā, kur konstatēja 2400 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Pati sieviete iepriekš nekad nav nonākusi policijas redzeslokā.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība par ar akcīzes nodokli apliekamo preču uzglabāšanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro.

Valsts policija informāciju par personām, kuras tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā (www.vp.gov.lv) atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI