DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Imantas iedzīvotājus aicina izteikt viedokli par 32 koku ciršanu Dumbrāja ielā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saistībā ar lielu iedzīvotāju aktivitāti, Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisija ir uzdevusi Rīgas pilsētas būvvaldei pagarināt publisko apspriešanu par 32 koku ciršanu Imantā.

Komisija ir saņēmusi iesniegumu no SIA „Bonava Latvija” par koku nociršanu zemes gabalā Dumbrāja ielā 29. Šī kompānija saistībā ar daudzdzīvokļu mājas būvniecību vēlas cirst divas kļavas, 25 bērzus, vienu ozolu, 3 priedes un vienu ievu.

Iedzīvotāji varēja par šo koku ciršanu izteikt viedokli no 21.maija līdz 3.jūnijam, bet, ņemot vērā lielo aktivitāti, sabiedrisko apspriešanu šajā teritorijā nolemts pagarināt vēl par divām nedēļām, līdz 17.jūnijam.

“Mums ir svarīga iedzīvotāju iesaiste visos būtiskajos jautājumos, it īpaši, ja tie skar pilsētvidi. Šoreiz esam atkāpušies no ierastās prakses un pagarinājuši apspriešanas laiku, lai pēc iespējas vairāk Imantas iedzīvotāji un pārējie rīdzinieki izmantotu savas tiesības izteikt viedokli, lai tas sasniegtu pašvaldību un mēs varētu rīkoties iedzīvotāju interesēs,” sacīja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

“Bonava Latvija ir saņēmusi Rīgas pilsētas būvvaldes būvatļauju daudzdzīvokļu dzīvojamā projekta Dumbrāja ielā 29 attīstīšanai un darbi tiek īstenoti saskaņā ar uzraugošo institūciju noteikumiem. Projekta attīstīšana paredz arī plašu teritorijas labiekārtošanu un apzaļumošanu. Mēs saprotam iedzīvotājiem radītās pagaidu neērtības projekta tapšanas periodā, taču, projektam noslēdzoties, Imantas iedzīvotāji iegūs gan jaunas ēkas ar dzīvojamo platību 350 cilvēkiem, gan apzaļumotu vidi ar plašu zaļās zonas izveidi un labiekārtotus bērnu rotaļu laukumus, modernas vingrošanas stacijas fiziskām aktivitātēm, izveidotas lapenes brīvā laika pavadīšanai zaļā un sakoptā teritorijā. Tāpat mēs paredzam saglabāt lielu skaitu esošo koku, kā arī plānojam to papildināt ar jauniestādītiem kokiem, vienlaikus ir paredzēta arī krūmu un ziemciešu apstādījumu izveide. Apstādījumu plāns paredz jaunu koku un krūmu stādīšanu proporcionāli nocirsto koku daudzumam,” stāsta Bonava Latvija projekta attīstības vadītājs Mārtiņš Vonda.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI