DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Maksātnespējas administratoru tiesās par naudas piesavināšanos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore šī gada maija beigās tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts bijušais maksātnespējas administrators par naudas līdzekļu piesavināšanos gandrīz 17 000 EUR apmērā un tā rezultātā noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu.

Maksātnespējas procesa administratora rīcībā laika posmā no 2012. līdz 2018. gadam tika nodotas parādnieka iemaksas aptuveni 9238 EUR un no nekustamā īpašuma pārdošanas iegūtie naudas līdzekļi aptuveni 6646 EUR apmērā. Administrators tos nepārskaitīja nodrošinātajam kreditoram, bet gan uz saviem norēķinu kontiem. Tādējādi kreditoram nodarīts materiālais zaudējums vairāk kā 16 836 EUR apmērā. Pēc tam viņš iegūtos naudas līdzekļus izņēma no kontiem skaidrā naudā, veica iepirkumus ar karti un pārskaitījumus ar internetbankas starpniecību.

Maksātnespējas procesa administrators ar tiesas nolēmumu tika atcelts no amata pienākumu pildīšanas un viņam desmit dienu laikā bija jānodod dokumenti un manta jaunieceltajam administratoram. Apsūdzētais nepildīja tiesas nolēmumu un nenodeva dokumentus un mantu.

Ar šādām savām noziedzīgām darbībām, apsūdzētais izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 179.panta pirmajā daļā, Krimināllikuma 195.panta pirmajā daļā un Krimināllikuma 296.panta pirmajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI