DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnes novadā vasaras centrālais notikums Latvijas orientēšanās dzīvē – “KĀPA 2019”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“KĀPA” ir lielākie orientēšanās svētki Baltijā, un šogad tie risināsies jau 33. reizi. No 28. līdz 30. jūnijam Alūksnes novads jau ceturto reizi kļūs par to mājvietu.  Trīs sacensību dienu garumā par uzvaru sacentīsies ap 2000 sportistu no vairāk nekā 10 valstīm.

Sacensību centrs atradīsies atpūtas kompleksā “Jaunsētas”, kur arī notiks visas oficiālās sacensību aktivitātes – atklāšana, apbalvošana, koncerts un sacensību noslēgums. Paredzams, ka kupli sacensībās būs pārstāvēts arī pašmāju orientēšanās klubs “Alūksne”.

"Orientēšanās sportu bieži sauc par ģimenes sporta veidu, kad uz starta līnijas ir gan vecāki, gan arī bērni," stāsta Orientēšanās federācijas vadītājs Indulis Peilāns. Viņš atgādina, ka vēl pilnā sparā rit dalībnieku pieteikumu iesniegšana un tie, kas to vēl nav izdarījuši, var paspēt pieteikties.

Dalībniekiem būs iespēja katru dienu startēt atšķirīgos apvidos – Veclaicenes, Alsviķu un Mārkalnes pagastos. Sacensību apvidus plānots ļoti daudzveidīgs un ar dažādu grūtības pakāpi, gan jauktu koku mežs ar dažādu caurejamību, kur dominē vidējas formas reljefs, vietām arī ar stāvām nogāzēm, tāpat sportistiem nāksies šķērsot daudz dažāda izmēra purvainu vietu, tāpat pārvarēt dažāda vecuma izcirtumu un jaunaudžu.

 Interesantas un skatāmas solās būt sprinta sacensības Alūksnes parkos, ielās, skvēros. Tās risināsies sestdien, 29. jūnijā, jau pēc otrās “KĀPAS” sacensību dienas startiem. Sacensību sākums pulksten 18.00.

Katras dienas uzvarētāji daudzajās vecuma un meistarības grupās saņems balvas, tāpat arī kopvērtējumā apbalvos 1.-3. vietu ieguvējus. Kolektīvās balvas saņems spēcīgākie orientēšanās klubi un ģimenes. 

Sīkāka informācija par sacensībām mājaslapā: http://2019.kapa.lv/

Sacensības organizē orientēšanās klubs “Kāpa” sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību, orientēšanās klubu “Alūksne” un Latvijas orientēšanās federāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI