DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Gulbenes novadā cieta cilvēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.jūnija plkst. 6.30 līdz 4.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 58 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 14.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Gulbenes novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg kokā stāvbūves šķūnis 72m2 platībā, turklāt tā jumts un sienu konstrukcijas jau sagāzušās. Pirms VUGD ierašanās glābjot suni, kas atradās pie degošās ēkas, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 02.17 VUGD saņēma izsaukumu uz Ausekļa ielu Valkā, kur dega neapsaimniekotas divstāvu mūra ēkas jumta konstrukcija 120m2 platībā. Plkst. 04.06 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, meža zemsedze, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, gulta dzīvoklī, veļas mašīna, divas vieglās automašīnas, celtniecības vagons.

Ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Jelgavā, kur tika izcelts kanalizācijas akā iekritis cilvēks. Savukārt Rīgā plkst.21.56 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija sagruvis pārsegums starp pirmo stāvu uz pagrabu. No apdraudētajiem ēkas dzīvokļiem pašu spēkiem evakuējās četri cilvēki.

Vakar Ventspils novadā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Preiļos atbrīvoja kaķi, kas bija iestrēdzis pusatvērta loga ailē, Madonas novadā izcēla no grāvja suni, bet šorīt Dagdas novadā izglāba alni, kurš, peldot pār ezeru, bija sapinies zvejas tīklos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI