DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Visi aicināti apmeklēt “Ceļo droši” kampaņas atklāšanu Valmierā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 6. jūnijā Valmierā, tirdzniecības centra “Valleta” 3. stāvā plkst.12.30, tiks atklāta informatīvā kampaņa “Ceļo droši" un ceļojošā multimediālā stenda "#EUprotects/ ES – sargājam kopā" izstāde. Šajā pasākumā aicināti piedalīties gan valmierieši, gan pilsētas viesi.

Kampaņas atklāšanas pasākumā ar pieredzi konsulārā atbalsta sniegšanā un dažādām situācijām ceļotāju dzīvē dalīsies viena no "#EUprotects/ ES – sargājam kopā" kampaņas varonēm – Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta Konsulārās palīdzības nodaļas vadītāja Sandra Salmiņa-Šuke. Kā savas jomas profesionāle viņa ikdienā sadarbojas ar citu Eiropas Savienības dalībvalstu ekspertiem, sniedzot palīdzību ārkārtas situācijās nonākušajiem Latvijas iedzīvotājiem ārvalstīs. Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks informēs par "#EUprotects/ ES – sargājam kopā" kampaņu un Eiropas Savienības nodrošinātajām priekšrocībām ceļotājiem.

Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Guna Japiņa skaidros, ko nozīmē “Ceļo droši” zīmols un kāda ir tā praktiskā nozīme, savukārt Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins informēs par ceļojumu apdrošināšanas svarīgumu. Kampaņas atklāšanu vadīs televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare.

Šogad aprit 15 gadi kopš Latvija iestājās Eiropas Savienībā. Lai atgādinātu par iedzīvotāju iegūtajām priekšrocībām ceļošanas jomā, Konsulārais departaments sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Latvijas Apdrošinātāju asociāciju, airBaltic, Valmieras pilsētas pašvaldību un citiem sadarbības partneriem vasaras informatīvajā kampaņā no jūnija līdz augustam plāno kopīgus pasākumus par drošu ceļošanu.

Kampaņas laikā no 2019. gada 3. jūnija līdz 31. augustam Valmierā, Rīgā, Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Kuldīgā, Liepājā, Siguldā, Tukumā, Ventspilī sabiedriskā transporta pieturvietās, vides stendos būs redzami sabiedrības informēšanas plakāti – “Ceļo droši Eiropas Savienībā” un “Ceļo droši ar ģimeni Eiropas Savienībā.” Uzskatāmībai ir sagatavoti arī tematiski animēti video:

  • video, kā sagatavoties ceļojumam kopā ar ģimeni Eiropas Savienībā;
  • video, kas jāpatur prātā, ceļojot Eiropas Savienībā.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI