DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ar godalgu pasniegšanu Latvijā noslēgsies 3. Eiropas fizikas olimpiāde

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 4. jūnijā ar apbalvošanas ceremoniju Latvijas Universitātes Lielajā aulā noslēgsies 3. Eiropas fizikas olimpiāde, kura Latvijā pulcēja 35 valstu labākos vidusskolēnus fizikā, lai risinātu teorētiskus un eksperimentālus uzdevumus, pārvarot izaicinājumus un demonstrējot savu labāko sniegumu. Dalībnieku vidū ir arī Latvijas jaunieši, kuri vairākus gadus guvuši augstus rezultātus fizikas olimpiādēs.

Pēc 17 gadu pārtraukuma starptautisko olimpiāžu organizēšanā Latvijai tika uzticēts gods kļūt par mājvietu vairāk nekā 240 jauniešiem un viņu komandu vadītājiem no Eiropas un viesu valstīm. 2019. gada 4. jūnijā plkst. 10.00 notiks 3. Eiropas fizikas olimpiādes uzvarētāju apbalvošanas ceremonija, kuru atklās izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska. Olimpiādes dalībniekiem speciālas balvas pasniegs Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes rektori, Latvijas fizikas skolotāju asociācija.

3.Eiropas fizikas olimpiādi rīko Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Latvijas Universitāti. Organizēšanā un satura izstrādē nozīmīgu ieguldījumu sniedza Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes mācībspēki un studenti.

Olimpiādes norisi atbalstīja AS “Latvenergo”, kura jau vairākus gadus nodrošina ar fiziku saistītu pasākumu īstenošanu nacionālā un starptautiskā līmenī. AS “Latvenergo” ir aktīvi iesaistījusies fizikas gada notikumu pasākumos arī ar saviem nozīmīgākajiem Latvenergo koncerna izglītības projektiem - erudīcijas konkursu 8. un 9. klašu skolēniem "FIZMIX Eksperiments", vērienīgāko fizikas notikumu – festivālu "FIZMIX Eksperiments", izveidoto portālu skolotājiem fizmix.lv, kas ir kā platforma fizikas skolotājiem radošām mācību metodēm u.c. aktivitātēm.

2018./2019.mācību gads Latvijā bija pasludināts par Fizikas gadu, aktualizējot STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes, matemātika) zināšanu jomu nozīmīgumu. 3.Eiropas fizikas olimpiāde iezīmē Fizikas gada noslēgumu.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI