DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Maksātnespējas procesa administratori tiesās par naudas līdzekļu piesavināšanos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019.gada 30.maijā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu pret maksātnespējas procesa administratori par svešas mantas prettiesisku iegūšanu jeb piesavināšanos vairāk kā 4000 EUR apmērā un tiesas nolēmuma nepildīšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā laika posmā no 2012.gada līdz 2017.gada no maksātnespējīgās fiziskas personas saņēma naudas līdzekļus vairāk kā 6000 EUR apmērā. Daļu no saņemtajiem naudas līdzekļiem, proti, vismaz 4300 EUR maksātnespējas procesa administratore nenovirzīja kreditoru prasījumu segšanai, bet viņai uzticētos naudas līdzekļus piesavinājās.                                                                    

Minētā maksātnespējas procesa administratore ar tiesas nolēmumu tika atcelta no amata pienākumu pildīšanas un viņai tika uzlikts par pienākumu desmit dienu laikā nodot dokumentus un mantu, jaunieceltajam administratoram. Pretēji tiesas nolēmumā noteiktajam maksātnespējas procesa administratore nepildīja tiesas nolēmumu un nenodeva jaunajam maksātnespējas procesa administratoram savā rīcībā esošos dokumentus un mantu.

Maksātnespējas procesa administratore apsūdzēta pēc Krimināllikuma 179.panta pirmās daļas un 296.panta otrās daļas.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI