DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. jūnijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Madonas novadā gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās dienās, laika posmā no šī gada 1.jūnija plkst. 6.30 līdz 3.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 96 izsaukumus, no kuriem 53 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem un 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 16.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg siena un elektroinstalācija 10m2 platībā. Ar glābšanas maskas palīdzību no piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 17.46 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.12 tika saņemts izsaukums uz Madonas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēju glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu saimniecības ēka – šķūnis pilnā 270m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 00.57 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien plkst. 11.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Ikšķiles novadu, kur atklātā teritorijā dega zaru kaudze 480m2 platībā. Plkst. 14.47 liesmu izplatību izdevās ierobežot un plkst. 19.59 sadarbībā ar Valsts meža dienestu šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 12.10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Pļaviņās, kur kravas vilciena pirmajos trīs vagonos dega šķelda 25m2 platībā. Plkst. 15.29 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.00 tika saņemts izsaukums uz Balvu ielu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija nostrādājusi automātiskā ugunsaizsardzības sistēma. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg sadzīves mantas 25m2 platībā un bija izveidojies sadūmojums, tādēļ no blakus dzīvokļiem tika evakuēti trīs cilvēki. Plkst. 16.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu, plkst. 00.56, VUGD saņēma izsaukumu uz Miera ielu Varakļānos, kur dega daudzdzīvokļu mājas dzīvoklis, fasādes dēļi un jumts 126m2 plātībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Plkst. 05.51 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien Engures novadā ugunsdzēsēji glābēji izcēla no ūdenstilpes vienu noslīkušu cilvēku, bet svētdien – noslīkušu cilvēku izcēla no ūdenstilpes Ozolnieku novadā un nodeva Valsts policijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI