DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Vita Anda Tērauda: informācijas telpas drošības uzraudzība ir jāveic proaktīvi un koordinēti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vienota valsts stratēģiskās komunikācijas un informācijas telpas drošības koordinācijas mehānisma izveide ļaus efektīvi un koordinēti pārraudzīt Latvijas informācijas telpu, kā arī proaktīvi reaģēt uz dezinformāciju un iespējamajiem informācijas drošības apdraudējumiem, piektdien, 31.maijā, sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda.

“Ņemot vērā informācijas telpas drošības jautājumu aktualitāti, ir būtiski, lai šie jautājumi Latvijā tiktu pārraudzīti koordinēti. Apsveicami, ka Valdības rīcības plāns paredz ar nākamo gadu izveidot centralizētu valsts stratēģiskās komunikācijas un informācijas telpas drošības koordinācijas mehānismu, ko paredzēts izveidot Valsts kancelejas paspārnē. Ir svarīgi, lai minētajam mehānismam tiktu piešķirts nepieciešamais valsts finansējums, tādējādi, nodrošinot, ka Latvija turpina stiprināt savu informācijas telpu, tai skaitā veiksmīgi cīnās pret dezinformāciju, un veicina Latvijas sabiedrības medijpratību,” pēc komisijas sēdes sacīja V.A.Tērauda.

Eiropas lietu komisijas sēdē deputāti ar atbildīgajām iestādēm pārrunāja arī Latvijas informatīvās telpas uzraudzību 13.Saeimas un Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Tajā īpaša uzmanība pievērsta personas datu lietojumam, politiskās aģitācijas caurspīdīgumam sociālajos tīklos un kiberdrošībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI