DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

21.tautas deju festivāls “Latvju bērni danci veda” skandinās Talsu pilsētu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No nelieliem koncertiem 1990. gadā Rīgā, Mazajā Ģildē, ar 22 kolektīvu 600 dejotāju piedalīšanos tautas deju festivāls “Latvju bērni danci veda” šodien izaudzis par vērienīgu pasākumu, kas katru gadu notiek kādā no pilsētām, piedaloties vairākiem tūkstošiem bērnu. Šajā gadā – jau divdesmit pirmajam – tautas deju festivālam “Latvju bērni danci veda” 31.maijā, Talsos savu dalību pieteikuši 2624 dejotāji no 115 deju kolektīviem.

Iepriekš festivāla koncerts jau izskanējis arī 25.maijā, Alūksnē, kur plašā pulkā piedalījās 4105 dejotāji no 181 deju kolektīva.

Tikmēr festivāla laikā 31.maijā Talsu pilsētu ielās un laukumos tiks izdejotas kolektīvu iemīļotās dejas, notiks arī tradicionālais gājiens, kas noslēgsies ar krāšņu deju koncertprogrammu.

No plkst.11.30 – 16.00 pie Talsu Tautas nama ar individuālām programmām uzstāsies 24 deju kolektīvi (517 dejotāji). Talsu novada vārda cildināšana notiks plkst.17.00 festivāla dalībnieku gājiena laikā uz Talsu Sauleskalna estrādi, kur lielkoncertā “Ar sauli sirdī” 83 deju kolektīvi (1678 dejotāji) sešās horeogrāfiskās programmās izdejos gan deju rakstus, gan Talsu novada brunču svītru kodu. Koncerta moto: “Ieaud savu stāstu Talsos - ar sauli sirdī!”. Koncerta režisors ir Jānis Mūrnieks, programmu vada aktieris Rihards Lepers un jaunieši Mikus Krastiņš un Ketlīna Kālberga, kā arī Talsu novada Bērnu un jauniešu centra teātra studijas mīmi ar skolotāju Antru Puriņu. Festivāla māksliniece Antra Auziņa-Bajāre.

Festivālā tiks pārstāvēti dejotāji no Aizputes, Alūksnes, Auces, Babītes, Baldones, Balvu, Bauskas, Brocēnu, Cēsu, Ciblas, Daugavpils, Dobeles, Dundagas, Engures, Gulbenes, Ikšķiles, Ilūkstes, Jaunjelgavas, Jūrmalas, Kandavas, Kuldīgas, Limbažu, Līvānu, Lubānas, Ludzas, Mālpils, Mārupes, Pāvilostas, Preiļu, Priekuļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rīgas, Ropažu, Rugāju, Saldus, Siguldas, Talsu, Tērvetes, Tukuma, Valkas, Ventspils, Viļānu pilsētām un novadiem.

Festivālu organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Talsu novada pašvaldību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI