DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jauno Zirgu salas dabas taku apmeklējuši vairāk nekā 12 000 cilvēku

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kopš jaunās Zirgu salas dabas takas atklāšanas pagājušā gada oktobrī, to apmeklējuši vairāk nekā divpadsmit tūkstoši cilvēku – liecina apkopotie elektroniskā apmeklētāju skaitītāja dati.

Tāpat 29. maijā konkursa "Regio Stars Latvija 2019" apbalvošanas ceremonijā Zirgu salas dabas taka saņēma 1. vietu kategorijā “Ilgtspējīga izaugsme: Zaļās, zilās un pelēkās infrastruktūras savienošana”. Konkurss tiek organizēts ar mērķi apbalvot ES finansētus Kohēzijas politikas projektus, kuros demonstrēta izcilība un jaunas pieejas Latvijas reģionālajai attīstībai.

Neskatoties uz to, ka pastaigu taku atklāja vēlā rudenī, tā ir bijusi apmeklēts apskates objekts visu ziemu un pavasari. Kopš Zirgu salas dabas takas atklāšanas 2018. gada 18. oktobrī, to apmeklējuši jau 12 803 cilvēku. Taku 2018. gada oktobrī (nepilns mēnesis) apmeklējuši 3 538 cilvēku, novembrī – 1501 un decembrī – 1002 cilvēku.

Visvairāk apmeklētāju vienā dienā taku apmeklējuši pagājušā gadā 21. oktobrī – 869 apmeklētāji. Novērots, ka svētdienās pastaigā dodas visvairāk cilvēku.

Šogad Zirgu salas dabas taku apmeklējuši jau 6762 cilvēku; janvārī – 1134, februārī – 1072, martā – 997, aprīlī – 1928 un maijā (29. maija dati) – 1631 cilvēku. Šogad visvairāk dabas taku apmeklēja 17. februārī – 217 apmeklētāju.  

Zirgu salas dabas taka veidota kā puskilometru gara pastaigu taka ar koka laipām un divām skatu platformām ezerā. Tā papildināta ar augu stādījumiem, āra trenažieriem un iekārtotām atpūtas vietām.

Izbūvējot dabas taku, sakopta teritorija 1,75 hektāru platībā kādreizējā pilsētas izgāztuves vietā. Teritorijā izveidotas dobes 1 950 kvadrātmetru platībā, kopumā iestādot 14,6 tūkstošus graudzāļu un medus augu stādu. Tāpat izbūvēta puskilometru gara pastaigu taka ar šķembu segumu un koka laipas ar divām skatu platformām virs ezera ūdenslīmeņa. Dabas taka papildināta ar trīs āra trenažieriem, kā arī atpūtas vietām, kurās ir gan piknika galdi ar soliem un atkritumu urnām, gan arī ugunskura vietas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI