DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Privātmāju īpašniekus izglītos par energoefektivitāti un viediem risinājumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sniegtu aktuālāko informāciju par energoefektivitāti privātmāju būvniecībā un renovācijā, Zaļo un viedo tehnoloģiju klasteris sadarbībā ar Elektrum Energoefektivitātes centru piektdien, 7. jūnijā, Vecā ostmalā 24, Liepājā, no plkst. 17 rīkos izglītojošu bezmaksas tematisko simpoziju.

Pasākuma mērķis ir informēt par pareizu energoefektīvu privātmāju būvniecības procesu no projekta sagatavošanas līdz īstenošanai. Mērķauditorija šim simpozijam ir privātmāju īpašnieki, apsaimniekotāji, būvnieki, arhitekti, būvinženieri, kā arī citi interesenti.

“Mājas būvniecības vai rekonstrukcijas procesā nereti ļoti maz uzmanības tiek pievērsts energoefektivitātei, kaut gan tieši ar pārdomātiem un mūsdienīgiem energoefektivitātes risinājumiem ekspluatācijas laikā īpašniekam ir iespējams būtiski samazināt enerģijas patēriņu, līdz ar to arī uzturēšanas izmaksas. Daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji pēdējo gadu laikā aktīvi īstenojuši energoefektivitātes pasākumus un jau novērtējuši māju siltināšanas un viedo apkures risinājumu pozitīvo ietekmi, taču privātmāju īpašniekiem vai tiem, kas tikai gatavojas kaut ko būvēt, bieži vien pietrūkst zināšanas par jaunākajiem risinājumiem, kas viņiem palīdzētu gan labāk apsaimniekot savu īpašumu un celt tā vērtību, gan būtiski samazināt uzturēšanas izmaksas,” skaidro Liepājas Energoefektivitātes centra vadītāja Ieva Vinniņa.

Simpoziju atklās SIA “UPB Nams” valdes priekšsēdētājs Kārlis Balgalvis ar lekciju “Iedomas pret realitāti, praktiskā būvniecība un ar to saistītie izaicinājumi,” atskatoties uz Valdorfa skolas sporta zāles būvniecības procesu, savukārt par pasīvo māju projektēšanas principu vadlīnijām runās SIA “ARCHE” arhitekts Jānis Bērziņš.

Simpozija turpinājumā ar prezentāciju “Augstvērtīgas ēku energoefektivitātes sasniegšanas praktiskie aspekti” uzstāsies SIA “Būvfizika” inženieris Andris Vulāns, bet SIA “Eva sistēmas” speciālists Kārlis Platacis runās par pragmatiski un ekonomiski pamatotiem ēku apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas risinājumiem.

Noslēgumā AS “Latvenergo” energoefektivitātes projektu vadītājs Toms Lācis sniegs prezentāciju “Energoefektīvi risinājumi mājoklim”, kam sekos grupu diskusija ar ekspertiem.

Plašāka informācija un pieteikšanās simpozijam Elektrum Energoefektivitātes centra mājaslapā internetā: https://ej.uz/Elektrum_tuvakie_seminari

Dalība seminārā ir bez maksas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI