DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents piedalās starptautiskā klimata samitā Vīnē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 2019. gada 28. maijā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedalījās starptautiskā klimata samitā “R20 Austrian World Summit”. Samita mērķis ir meklēt risinājumus un dalīties labajā pieredzē, pārvarot klimata pārmaiņu radītos izaicinājumus.

Samita dalībnieki bija vienisprātis, ka pašreizējie starptautiskās sabiedrības īstenotie pasākumi nav pietiekami, lai sasniegtu ilgtermiņa mērķus, kas noteikti Parīzes nolīgumā. Vēl ir daudz darāmā – un rīcībai ir jābūt kopīgai, ātrai un izlēmīgai. Pasaules sabiedrībai un valstu valdībām ir pienākums rīkoties, lai apturētu klimata pārmaiņas, kā arī pielāgoties klimata pārmaiņu izraisītajai nelabvēlīgajai ietekmei.

Tāpat starptautiskā klimata samitā Vīnē dalībvalstis aicināja valstis jau rudenī – Apvienoto Nāciju Organizācijas ģenerālsekretāra augstākā līmeņa sanāksmē klimata jomā – iepazīstināt ar konkrētiem pasākumiem un iniciatīvām, lai būtiski samazinātu SEG emisijas un sasniegtu ES klimatneitralitāti līdz 2050. gadam. Vienlīdz būtiski, lai finanšu investīcijas sekmētu Parīzes nolīguma ilgtermiņa mērķu sasniegšanu, palielinātu investīcijas energoefektivitātes un atjaunojamo enerģijas jomās un samazinātu investīcijas ekonomikā, kas balstās uz fosilo kurināmo.

Valsts prezidents samita laikā pauda pārliecību, ka efektīvi pasākumi cīņai pret klimata pārmaiņām ir ne tikai vajadzīgi paši par sevi, bet tie arī radīs papildu ieguvumus un jaunas iespējas mūsu ekonomikām un sabiedrībai. “Tikai tad, ja jau šodien rīkosimies kopīgi, izlēmīgi un ātri, mēs varēsim apturētu globālo klimata krīzi un nodrošināt mūsu planētas pastāvēšanu nākotnē,” norādīja Valsts prezidents.

Starptautiskā klimata samita “R20 Austrian World Summit” laikā Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedalījās darba sesijas “Rising Ambition for Climate Action” pirmajā diskusiju panelī. Samitā piedalījās arī ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs, bijušais ASV Kalifonijas gubernators Arnolds Švarcenegers, Ungārijas prezidents Jānošs Āders, klimata aktīviste Grēta Tūnberga, Pasaules Bankas pārstāvji un citi augsta līmeņa starptautisku organizāciju, valdību un nevalstisku organizāciju pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI