DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Vjačeslavs Dombrovskis: lai mobilo sakaru infrastruktūru noturētu pasaules klases līmenī, nepieciešamas investīcijas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Šodien Latvijā ir pasaules klases mobilo sakaru infrastruktūra, taču tehnoloģiju attīstība nestāv uz vietas, un jau pēc dažiem gadiem 4G jeb mobilo sakaru ceturtā paaudze kļūs par telekomunikāciju pagātni. Līdz ar to mums jādara viss iespējamais, lai arī pēc 2020.gada mums būtu pasaules klases infrastruktūra, un tam nepieciešamas investīcijas,” piektdien, 24.maijā, pēc Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas izbraukuma vizītes “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) birojā sacīja komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis. 

zbraukumā, kurā ar LMT pārstāvjiem tika pārrunātas LMT un informācijas un komunikāciju tehnoloģijas (IKT) nozares aktualitātes Nacionālajā attīstības plāna 2021.-2027.gadam kontekstā, piedalījās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs, kā arī komisiju deputāti. 

Uzrunājot deputātus, LMT prezidents Juris Binde uzsvēra, ka Latvijas izcilā sakaru infrastruktūra ir labs atspēriena pamats, un atzīmēja, ka tehnoloģiju pieejamības ziņā Latvija apsteidz Eiropas Savienības vidējos rādītājus. 

Globālās konkurētspējas attīstības virziens Latvijā daudzās jomās ir pozitīvs, diemžēl tieši inovāciju attīstības ziņā šis ātrums ir nepietiekams, sacīja J.Binde, uzsverot, ka Latvijas inovācijām ir nepieciešams lielo uzņēmumu atbalsts. Sarunā viņš uzsvēra, ka valsts digitālā attīstība var sekmēt izkļūšanu no vidējo ienākumu slazda. 

J.Binde deputātus iepazīstināja arī ar izvirzītajiem LMT nākotnes uzdevumiem, tostarp Latvijas vadošās pozīcijas sekmēšanu reģiona digitālajā transformācijā. Klātesošie pārrunāja 5G jeb jaunākās mobilo sakaru paaudzes ieviešanas gaitu. J.Binde akcentēja, ka 5G tīkla būvniecība notiks pakāpeniski, investējot 25 līdz 30 miljonus eiro gadā. 

Deputāti, uzklausot LMT pārstāvjus, diskutēja arī par nepieciešamajām likumdošanas izmaiņām saistībā ar publiskās infrastruktūras lietošanu un IKT projektu izmēģināšanu, lai mazinātu ierobežojumus, kas kavē nozares attīstību. 

Deputāti izbraukuma vizītē apmeklēja arī LMT zvanu centru un tīkla vadības centru. 

LMT ir Latvijas mobilo sakaru operators, kas dibināts 1992.gadā un bija pirmais mobilo sakaru operators valstī. Šobrīd LMT pakalpojums lieto vairāk kā 1100 000 klientu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI