DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Apsūdz divas personas par kontrabandas cigarešu ražošanu, glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors cēlis apsūdzības divām personām par nelikumīgu cigarešu uzglabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā organizētā grupā. Viens no viņiem izsludināts meklēšanā.

Saskaņā ar apsūdzību 2017. gada septembrī divi vīrieši vienojās ar kādu izmeklēšanā nenoskaidrotu personu Dānijā nelikumīgi ražot, pārvietot, uzglabāt un realizēt tabakas izstrādājumus Latvijā. Abi apsūdzētie kāda uzņēmuma legālā cigarešu ražotnē nelikumīgi saražoja un glabāja 7 110 380 cigaretes “Richman” bez akcīzes nodokļa markām 1 137 660 EUR apmērā. Daļu cigarešu viņi pārveda uz kādu noliktavu Rīgā. Tad abi 1 140 000 cigaretes 182 400 EUR vērtībā ielika kravas automašīnā un nodeva kriminālprocesā neiesaistītam šoferim pārvadāšanai uz Dāniju. Kontrabandas cigaretes tika aizvestas līdz Zviedrijai, kur kravu aizturēja muitas darbinieki.

Tādā veidā Latvijas Republikai tika nodarīts zaudējums 142 560 EUR apmērā nenomaksāto nodokļu veidā.

Apsūdzētās personas izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 221.panta trešajā daļā un Krimināllikuma 190.panta trešajā daļā. Uzsākts process arī par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu juridiskajai personai.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI