DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Kultūras ministrija lūdz VUGD skaidrojumu par iespējamo kukuļošanu Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles jaunās ēkas novērtēšanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc plašsaziņas līdzekļos izskanējušajās informācijas par aizdomām par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles ēkas atbilstības ugunsdrošības prasībām novērtēšanu Kultūras ministrija lūdz Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) skaidrojumu.

Kultūras ministre Dace Melbārde uzsver: “Kategoriski nav pieļaujama kaut mazākā paviršība un atkāpes no ugunsdrošības normām ēkā, kas būs vienlaikus izglītības iestāde, kurā mācās bērni, un sabiedriska būve ar koncertzāles funkciju.”

Kultūras ministrija lūdz VUGD sniegt detalizētu informāciju par to, vai jaunuzceltā Ventspils mūzikas vidusskola ar koncertzāles funkciju ir gatava ekspluatācijai.

Šodien, 23. maijā, plašsaziņas līdzekļos ir izskanējusi informācija par iespējamo kukuļošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām.

Ventspils mūzikas vidusskola ar koncertzāles funkciju tiek būvēta uz Ventspils domes īpašumā esošas zemes saskaņā ar 2016. gada 29. aprīlī noslēgto sadarbības līgumu starp Ventspils pilsētas domi, Profesionālās izglītības kompetences centru „Ventspils Mūzikas vidusskola” un Kultūras ministriju. Projekta ietvaros visas puses sadarbojas finansējuma piesaistē, savukārt Ventspils pašvaldības iestāde „Komunālā pārvalde” nodrošina būvniecības procesu organizēšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI