DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšējās drošības birojs aizturējis septiņas personas aizdomās par kukuļošanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saistībā ar būvobjekta ugunsdrošības pārbaudes veikšanu un attiecīgi – atzinuma par tā atbilstību ugunsdrošības prasībām izsniegšanu, Iekšējās drošības birojs aizturējis septiņas kukuļošanā iesaistītās personas.

Aizdomās par kukuļa pieņemšanu aizturētas četras Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abi brigādes komandiera vietnieki. Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts būvuzņēmuma PS “Merks-Ostas celtnieks” pārstāvis, un SIA “VPM Latvija” īpašnieks un darbinieks. SIA “VPM Latvija” šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

Kriminālprocesa ietveros tika veiktas vairāk nekā 10 kratīšanas, kuru laikā izņemta skaidra nauda vairāku tūkstošu eiro apjomā, datu nesēji un priekšmets, kas līdzīgs globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) slāpētājam.

Šobrīd divām personām piemērots apcietinājums ar iespēju to aizstāt ar drošības naudu. Pārējām aizturētajām personām drošības līdzekļi tiks piemēroti tuvākajā laikā.

Iekšējās drošības birojā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320. un 323. panta.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra pārraudzībā esoša tiesībaizsardzības iestāde, kuras funkcijas ir atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu amatpersonas un darbinieki. Tāpat Iekšējās drošības birojs izmeklē ar vardarbību saistītus noziedzīgus nodarījumus, kurus, pildot dienesta pienākumus, izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm ieslodzījuma vietās, Ostas policijas, kā arī pašvaldības policijas darbinieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI