DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Rīgas pilī tiekas ar Svētā Krēsla Cilvēka integrālās attīstības dikastērija prefektu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 2019. gada 22. maijā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī tikās ar Svētā Krēsla Cilvēka integrālās attīstības veicināšanas dikastērija prefektu V.Em. kardinālu Pīteru K. A. Turksonu (H.Em. Mr Peter Kodwo Appiah Turkson).

Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās par pāvesta Franciska vizīti Latvijā 2018. gada 24. septembrī un uzsvēra tās vēsturisko un simbolisko nozīmi – 2018. gadā apritēja 100 gadi kopš Latvijas valsts nodibināšanas un 25 gadi kopš pāvesta Jāņa Pāvila II vizītes Latvijā.

Valsts prezidents un Svētā Krēsla Cilvēka integrālās attīstības veicināšanas dikastērija prefekts atzīmēja Latvijas un Svētā Krēsla lieliskās diplomātiskās attiecības. Pāvesta vizīte Latvijā deva papildu stimulu ekumēniskās sadarbības stiprināšanai. Valsts prezidents norādīja, ka ekumeniskā sadarbība veicina sabiedrības vienotību. Latvija lepojas ar ekumenisko sadarbību starp kristīgajām konfesijām Latvijā. Tas attiecas arī uz kapelānu kalpošanu armijā un slimnīcās.

Sarunas laikā Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvijas valstij un Romas Katoļu Baznīcai Latvijā ir laba sadarbība. Valsts rūpējas par sakrālās arhitektūras saglabāšanu un restaurāciju, sniedz iespēju apgūt kristīgo mācību pamatskolās. Arī pašvaldību līmenī izveidojusies sekmīga un daudzveidīga sadarbība, galvenokārt organizējot ekumeniskos, kultūras un sociālās palīdzības pasākumus. Vietējās pašvaldības sniedz arī finansiālu palīdzību baznīcu un to vides uzturēšanai.

Cilvēka integrālās attīstības veicināšanas dikastērijs ir pāvesta Franciska izveidota institūcija, kura darbību sāka 2017. gada sākumā. Par tā prefektu (vadītāju) pāvests Francisks iecēla kardinālu Turksonu. Izveidotais dikastērijs apvieno četras līdz tam atsevišķi darbojošās pontifikālās padomes. Tās kompetencē ir plašs jautājumu loks, kas saistīti ar sabiedrības atstumtajiem, bruņotajos konfliktos un dabas katastrofās cietušajiem, cietumniekiem, bezdarbniekiem, trūcīgajiem, migrāciju, kā arī taisnīguma un miera veicināšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI