DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicina pieteikties konkursam „Eiropas Atzinības zīme valodu apguvē”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) izsludina konkursu „Eiropas Atzinības zīme valodu apguvē”, lai apzinātu, novērtētu un popularizētu oriģinālus un efektīvus valodu mācīšanas veidus. Konkursam līdz 26. jūlijam var pieteikties ikviens, kurš īsteno valodu apguves aktivitātes vai projektus, tai skaitā privātpersonas, skolas, neformālās izglītības īstenotāji un biedrības.

Eiropas Atzinības zīmei valodu apguvē var pieteikt projektus, kuri atbilst kādai no divām Eiropas Komisijas noteiktajām tematiskajām prioritātēm. Viena no tām ir labāku un iekļaujošāku skolu attīstīšana un atbalsts skolotājiem un skolu vadībai, lai pieņemtu dažādību, un otra prioritāte - likvidējot valodu šķēršļus, radīt dinamiskāku dzīvi pierobežas reģionos.

Eiropas Atzinības zīmi piešķir par veiksmīgu darbību valodu mācīšanas jomā neatkarīgi no valodu apguves aktivitātes vai projekta veida un valodas apguvēju vecuma. Atzinības zīmi piešķir projektiem, kas vēl norit pieteikšanas laikā, bet to nepiešķir pilnībā pabeigtiem projektiem un izstrādātajiem mācību materiāliem.

Konkursa uzvarētāji saņems Eiropas Komisijas diplomu, tiesības izmantot Eiropas Komisijas izstrādāto atzinības zīmes simboliku saistībā ar apbalvoto projektu, kā arī VIAA balvu.

Projekta pieteikumu var iesniegt VIAA personīgi, Vaļņu ielā 1, Rīgā, LV-1050 (5. stāvā, sekretariātā), sūtot pa pastu (pasta zīmoga datums 2019. gada 26. jūlijs) vai elektroniski parakstīta dokumenta formā, sūtot uz e-pasta adresi info@viaa.gov.lv.  Ja pieteikumu iesniedz drukātā veidā, pieteikums papildus nosūtāms arī elektroniski uz iepriekš minēto e-pasta adresi. Detalizētāka informācija par konkursu, tā nolikums un pieteikuma veidlapa ir pieejama VIAA mājaslapā.

Eiropas Atzinības zīme valodu apguvē ir starptautiska balva, ko piešķir novatoriskiem valodu mācīšanas un apguves projektiem. Tā ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kas savu darbību uzsāka 1998. gadā un pašlaik darbojas visās Eiropas Savienības (ES) valstīs, Norvēģijā un Islandē. Kopš 2002. gada projektā piedalās arī Latvija. VIAA atzinības zīmi piešķirs jau 10. reizi. Šī iniciatīva ieņem nozīmīgu vietu ES valodu mācīšanas un apguves aktivitātēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI