DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ārlietu ministrija ar augstskolām apspriež ārvalstu studentu piesaistes un ieceļošanas jautājumus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 21. maijā, gatavojoties jaunajam studiju gadam, Ārlietu ministrijā notika ikgadējā darba tikšanās ar Latvijas augstskolām. Seminārā piedalījās pārstāvji no 24 Latvijā akreditētām augstskolām, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Izglītības un zinātnes ministrijas un Akadēmiskās informācijas centra.

Semināra dalībnieki apmainījās viedokļiem par pēdējā gada laikā paveikto ārvalstu studentu piesaistē. Ārlietu ministrija atzīmēja galvenos ieguvumus no Sadarbības memoranda, kas pirms gada tika noslēgts starp Ārlietu ministriju un Augstākās izglītības eksporta apvienību. “Memorands ir devis iespēju Ārlietu ministrijai izveidot strukturētu sadarbību ar augstskolām. Tādējādi būtiski ir uzlabojies vīzu pieteikumu iesniegšanas un apstrādes process Latvijas vēstniecībās ārvalstīs. Vienlaikus ar Sadarbības memoranda palīdzību esam ceļā uz kopīgu izpratni par augstskolu lielāku atbildību ārvalstu studentu piesaistē,” sacīja Konsulārā departamenta direktore Guna Japiņa. 

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde informēja klātesošos par jaunākajām tendencēm ārvalstu studentu ieceļošanas jomā. Savukārt Izglītības un zinātnes ministrija sniedza ieskatu augstākās izglītības internacionalizācijas monitoringa izveidē. Monitoringa mērķis ir novērtēt augstskolu darbību ārvalstu studentu piesaistē un tās atbilstību “Vienošanās par labu praksi ārvalstu studējošo piesaistē un studiju nodrošināšanā”, kuru 2017. gada nogalē Izglītības un zinātnes ministrija parakstīja ar virkni Latvijā akreditētajām augstskolām.

Iepriekšējā sanāksme ar augstskolu un iesaistīto iestāžu pārstāvjiem Ārlietu ministrijā notika 2018. gada 30. maijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI