DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Slīteres Ceļotāju dienās Dabas aizsardzības pārvalde aicina uz 12 neparastiem pārgājieniem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) ikvienu interesentu Slīteres Ceļotāju dienās 1. un 2. jūnijā aicina uz 12 neparastiem pārgājieniem, kas ļaus sīkāk iepazīt Slīteres Nacionālā parka upju un gravu līkločus, purvus, pļavas, ezerus, kā arī to iemītniekus – tauriņus, kukaiņus, putnus, sēnes.

Dabas izglītības centra “Slītere” rīkotajos pasākumos būs iespēja iepazīt arī Dundagas novada vai apkaimes vai teritorijas ģeoloģisko un kultūrvēstures mantojumu.

Pārgājieni būs dažādas grūtības pakāpes. Piemēroti gan ģimenēm ar bērniem, gan nopietnāku distanču mērotājiem. Tie notiks gan pašā rīta agrumā, gan naktī, gan dienvidū, pielāgojoties katra interesenta vēlmēm un vajadzībām.

“Jūnija sākums ir pats skaistākais un laiks, lai pārgājienos pieredzējušu dabas ekspertu vadībā atklātu Slīteres Nacionālā parka unikālo un daudziem vēl svešo dabu – elpu aizraujošo teritoriju no Šlīteres Zilajiem kalniem līdz Kolkasragam. Tā Latvijas kontekstā ir unikāla vieta ar Baltijas ledus ezera senkrasta krauju, kangaru un vigu kompleksu un neskarto jūras piekrasti,” pauž dabas izglītības centra “Slītere” speciāliste Andra Ratkeviča.

Pārgājienus vadīs pieredzējuši dabas eksperti  - biologs un ornitologs Ritvars Rekmanis, paleontologs Ivars Zupiņš, meža ekoloģe Sandra Ikauniece, entomologs Voldemārs Spuņģis, zoologs Vilnis Skuja, mikoloģe Inita Dāniele, biologs, entomologs Kristaps Vilks un citi. Sīkāk ar pārgājienu aprakstiem iespējams iepazīties: https://ej.uz/Slitere_marsruti.

Vienlaikus ar Slīteres Ceļotāju dienām šogad notiks Latvijā pirmās Mājas kafejnīcu dienas, aicinot izbaudīt Lībiešu krasta un Dundagas novada daudzveidīgo ēdienu un dzērienu piedāvājumu, kas papildināti ar īpašiem stāstiem un amata prasmju demonstrējumiem. Būs gan iecienītu vietējo ēdienu meistarstiķi, gan no vecmāmiņu un muižas laika pūralādēm izceltas receptes.

Slīteres Ceļotāju dienas organizē Dundagas novada pašvaldība sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un citiem partneriem. Tās Dundagas novadā notiek jau desmito gadu, aicinot dabas draugus, zinātkāros, ģimenes ar bērniem un vienkārši veselīgas vides baudītājus pieredzējušu dabas un novada pētnieku vadībā doties pārgājienos, kā arī iesaistīties citās aktivitātēs. Kopumā Ceļotāju dienās šogad norisinās vairāk nekā 40 dažādas aktivitātes – pārgājieni, laivu un velo braucieni, meistarklases, kā arī mājas kafejnīcas. Ar visām Ceļotāju dienu aktivitātēm var iepazīties pasākuma mājaslapā www.sliteresdiena.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI