DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris piedalās NATO un ES Militārās komitejas sanāksmēs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

21.maijā un 22.maijā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš atradīsies darba vizītē Briselē, Beļģijā, lai piedalītos Eiropas Savienības (ES)  un NATO Militārās komitejas sanāksmēs.

ES Militārās komitejas sanāksmē tiks pārrunāta ES un NATO līdzšinējā sadarbība, uzsverot sadarbību militārās mobilitātes jomā. Tāpat bruņoto spēku komandieri pārrunās ES apmācību misiju un starptautisko operāciju norisi, kā arī sanāksmes gaitā tiks apspriesti arī spēju attīstības un finanšu jautājumi.

NATO Militārās komitejas sanāksmē bruņoto spēku komandieri pārrunās starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus. Bruņoto spēku komandieri diskutēs par alianses pielāgošanos mūsdienu drošības izaicinājumiem, kā arī turpmākos uzdevumus alianses aizsardzības un atturēšanas spēju stiprināšanā. Tāpat sanāksmes laikā tiks pārrunāti NATO vadīto starptautisko operāciju aktuālie jautājumi, kā arī aktualitātes militāro mācību jomā.

ES Militārā komiteja sanāk ES dalībvalstu bruņoto spēku komandieru sastāvā, kurus regulārās darba sanāksmēs pārstāv pastāvīgie militārie pārstāvji. Militārā komiteja sniedz Politikas un drošības komitejai militāro padomu un rekomendācijas.

NATO Militārā komiteja ir augstākā NATO militārā institūcija. Komiteja bruņoto spēku komandieru līmenī tiekas trīs reizes gadā, tādējādi nodrošinot Ziemeļatlantijas Padomei informatīvo atbalstu svarīgos militāros un drošības jautājumos, lai alianse varētu efektīvi reaģēt uz globālajiem drošības izaicinājumiem. Divas Militārās komitejas sanāksmes notiek NATO štābā Briselē, savukārt vienu sanāksmi pēc rotācijas principa organizē kāda no NATO dalībvalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI