DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Muzeju nakts Memoriālo muzeju apvienībā: vienoti dažādībā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Muzeju nakts Ojāra Vācieša muzejā.

Koncerti, izstādes, spēles, dzejas un teātra performances – tas viss bija baudāms visos vienpadsmit Memoriālo muzeju apvienības muzejos muzeju naktī (18. septembrī).

Katram muzejam bija kas unikāls, ko piedāvāt dažādām interešu grupām:

  • Ojāra Vācieša muzejā (Ojāra Vācieša iela 19) ar koncertuzvedumu “Dūdieviņš” tika atzīmētas dzejnieka Klāva Elsberga 60 gadu un viņa brāļa un dzejnieka Jāņa Elsberga 50 gadu jubilejas.

Piedalījās soliste Ieva Parša, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs, muzikologs un komponists Orests Silabriedis, pianists Aldis Liepiņš, sitaminstrumentists Edgars Saksons. Viesos dzejnieks Jānis Elsbergs.

  • K. Barona muzejā (Krišjāņa Barona iela 3, dz. 5) ģimenes un bērni tikai iepazīstināti ar latviešu tautas instrumentiem, dziedājām strēlnieku dziesmas un atvērām Barona virtuālo dzimtas koku.
  • Jāņa Akuratera muzejā (O. Vācieša ielā 6a) tika baudīts gan akordeonu koncerts, gan arī izspēlēta Akuratera luga “Taisnības meklētāji”, bet vakaru noslēdza Latvijas PEN kluba lasījums.
  • Raiņa un Aspazijas mājā (Baznīcas ielā 30) ar tēmu “Trauksme” jaunie dzejnieki Kaspars Zalāns, Elvīra Bloma un Raimonds Ķirķis iepazīstināja apmeklētājus ar aktuālo un atraktīvo video dzejā.
  • Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (Jāņa Pliekšāna iela 5/7) uzstājās jauktais koris “Mediāna” un darbojās Nakts bibliotēka bērniem.
  • Raiņa muzejā “Tadenava” (Dunavas pagasts, Jēkabpils novads) bija iespējams apmeklēt muzeju bez maksas, kā arī izbaudīt atjautības spēli “Misija “Daugava. 1919””.
  • Raiņa muzejā “Jasmuiža” (Aizkalne, Preiļu novads) teātra noskaņas radīja Gaigalavas KN amatierteātris „Bykovīši”. Apskatei bija arī ekspozīcijas „Latgales keramika” un „Rainis un Jasmuiža”, kā arī vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbu izstāde „Mans Raiņa dzejolis”, foto izstāde „Latgales zelts”, Larisas Sparānes filca gleznu un rotaļlietu izstāde „Es dāvinu jums savu pasauli”.
  • Andreja Upīša memoriālajā muzejā (Brīvības ielā 38-4) uzstājās Emīla Dārziņa mūzikas skola pūšaminstrumentu nodaļas mežradznieki Matīss Lektauers un Emīls Jauja, kā arī bija skatāma LMA Grafikas Katedras studentu komiksu izstāde “Pie bagātās kundzes” pēc filmas scenārija motīviem.
  • Andreja Upīša memoriālmājā un dārzā Skrīveros (Daugavas iela 58, Skrīveri) tika pieminēts Brīvības cīņu dalībnieks pulkvedis Jorģis Zemitāns. Bija arī baudāma muzikāla programma “Varoņstāsts”, piedaloties senioru korim “Baltābele”.
  • J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzejā (Alberta iela 12–9, Rīga) noritēja ekspresizstāde, kas veltīta Rūdolfa Blaumaņa balādei “Tālavas taurētājs”, kā arī jaunākie apmeklētāji tika aicināti iesaistīties spēlē “Nakts silueti”.

Plašo un izmeklēto piedāvājumu novērtēja arī apmeklētāji, kas šogad kopumā sasniedza vairāk nekā 6000.

Pateicamies visiem mūsu sadarbības partneriem, atbalstītājiem un, protams, apmeklētājiem!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI