DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre piedalīsies Vispārējo lietu padomes sanāksmē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 21. maijā Beļģijā, Briselē, notiks Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksme, kurā piedalīsies Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Sanāksmē Rumānijas prezidentūra ar ES dalībvalstu pārstāvjiem turpinās diskusijas par progresu sarunās par ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam. Plānots, ka dalībvalstu pārstāvji arī uzsāks darbu pie 20.-21. jūnija Eiropadomes sagatavošanas.

Rumānijas prezidentūra ES dalībvalstu pārstāvjiem arī sniegs informāciju par diskusijām, kas 4. aprīlī Bukarestē norisinājās augsta līmeņa konferencē par Eiropas semestra jautājumiem, kā arī informēs dalībvalstu pārstāvjus par 3. maijā Parīzē notikušo ES kultūras un ārlietu ministru ārkārtas sanāksmi par kultūras mantojuma saglabāšanas un atbalsta sistēmas uzlabošanu ES līmenī.

Plānots, ka sanāksmē Eiropas Komisija dalībvalstu pārstāvjus informēs par 3. aprīlī publicēto Eiropas Komisijas paziņojumu par likuma varas jautājumu ES un turpmākajiem pasākumiem.

Informācijai

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2019. gada pirmajā pusgadā to vada ES Padomes prezidējošā valsts Rumānija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI