DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Eiropas Savienības Revīzijas palātas vizīte Latvijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 20.maijā, divu dienu darba vizītē Rīgā ieradīsies Eiropas Savienības (turpmāk ES) Revīzijas palātas delegācija – tās priekšsēdētājs Klaus Hainers -Lēne (Klaus-Heiner Lehne) un palātas loceklis Mihails Kozlovs. 

Revīzijas palātas delegācijai paredzētas tikšanās ar Ministru Prezidentu Arturu Krišjāni Kariņu, Valsts Kontrolieri  Elitu Krūmiņu, kā arī ar Finanšu ministru Jāni Reiru un Satiksmes ministru Tāli Linkaiti. Tapāt delegācijai paredzētas tikšanās Latvijas Republikas Saeimā ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, kā arī ar Eiropas lietu komisijas, Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputātiem un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputātiem, kuru laikā tiks diskutēts par ikgadējo ES budžeta izmantošanu, ES daudzgadu budžeta ievaru pēc 2020.gada, ES tiesiskumu, ES Transporta infrastruktūras projektiem un Eiropas struktūrfondu finansējuma izmantošanu.

Vizītes laikā, delegācija apmeklēs arī SIA Glāzeri ražotni, kur ar Centrālas finanšu un līgumu aģentūras un Eiropas Reģionālā fonda atbalstu, veikta ražošanas telpu un infrastruktūras izveide.

Pirms vizītes Revīzijas palātas priekšsēdētājs norāda, ka ES darba kārtībā šobrīd ir divi būtiski jautājumi - Eiropas Parlamenta velēšanas un lēmums par ES nākamo daudzgadu budžeta ietvaru. Viņš aicina ikvienu ES iedzīvotāju piedalīties vēlēšanās, neatkarīgi no politiskās piederības. ”Demokrātija nevar pastāvēt, bez pilsoņu līdzdalības”,  uzsver Lēne.

Jautājumā par ES daudzgadu budžeta ievaru laika periodam no 2021.- 2027.gadam, Lēne norādā, ka budžeta iemaksas veidos 27 Dalībvalsti 28 vietā, tāpēc ES ir jābūt gatavai veidot atbildīgu budžetu ar mazāku ieguldītāju skaitu. “ Auditoru uzdevums nav paredzēt nākotni, un mēs neesam arī ekonomikas prognožu veidotāji, taču mūsu uzdevums ir dot padomu saprātīgai un atbildīgai budžeta plānošanai,” saka Lēne”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI